Project Levensboek laat ouderen in Haagse Hout hun verhaal vertellen

Project Levensboek laat ouderen in Haagse Hout hun verhaal vertellen

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Zeker ouderen, want die hebben in hun leven al heel wat meegemaakt en ervaringen opgedaan. Hoe mooi is het om die verhalen op te schrijven in een speciaal boek. Florence en de stichting Haagse Levensboeken zijn daar onlangs in Haagse Hout mee begonnen. Er wordt gezocht naar meer vertellers én schrijvers. 

Terugkijken op het leven

Met het project ‘Levensboek’ willen Florence thuis in Haagse Hout en de stichting Haagse Levensboeken mensen de kans geven terug te kijken op de belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Voor veel ouderen is het maken van een levensboek een unieke manier om herinneren op te halen of te verwerken. In het levensboek worden herinneringen uit diverse levensfasen opgeschreven. Daarmee ontstaat een bijzonder boekwerk waarin de oudere, maar ook diens familieleden, alles terug kunnen lezen. Het schrijven van een levensboek wordt gedaan door een speciaal getrainde vrijwilliger. Het boek wordt aangevuld met persoonlijk (beeld)materiaal dat voor de verteller belangrijk is.

Vertellers gezocht

Florence is binnen Haagse Hout op zoek naar meer ouderen die hun levensverhaal willen vertellen. Het laten maken van een eigen levensboek kost niets, behalve tijd in de vorm van een aantal gezellige ontmoetingen met een persoonlijk toegewezen schrijver. In ongeveer tien gesprekken brengt de verteller samen met zijn schrijver zijn leven in kaart. De verteller bepaalt wanneer de gesprekken plaatsvinden en natuurlijk wat er wordt verteld en hoe het boek eruit komt te zien. De verteller krijgt het eigen levensboek in een kleine oplage uitgereikt. Ouderen die willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij Rob Stobberingh van Stichting Haagse Levensboeken via info@haagselevensboeken.nl of via 070 – 346 17 22 en 06 – 15 05 63 97.

 

Extra schrijvers nodig

Om alle prachtige en indrukwekkende levensverhalen op te schrijven zoekt Florence ook nog naar extra vrijwilligers. In samenwerking met de stichting Haagse Levensboeken krijgen de vrijwilligers een basiscursus van twee dagen aangeboden waarin de werkwijze wordt uitgelegd van het schrijven van een levensboek. Er kan ook worden meegedaan aan verdiepende cursussen. De schrijvers kunnen een laptop in bruikleen krijgen. Daarnaast krijgen ze als dank een FlorencePas, voor mooie voordelen en aanbiedingen, en het nieuwsblad voor medewerkers en vrijwilligers van Florence. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Chris Harteveld van Florence via chris.harteveld@florence.nl of via 070 – 754 07 31.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.