Salsa dansen voor 60-plussers: goed voor lichaam én geest

Florence Salsa Studio | Activiteiten voor ouderen | Den Haag

Op Cubaanse klanken heerlijk zwieren en zwaaien. Het kan in de nieuwe workshopserie die Florence heeft samengesteld voor actieve 60-plussers. Dit keer kan er worden meegedaan aan de Florence Salsa Studio. Die wordt gegeven door twee professionele dansdocenten. De eerste bijeenkomst staat gepland op 23 januari. Er wordt toegewerkt naar een optreden in juli 2017.

 

Dans van de glimlach

Dansdocenten Meike Portegies (27) en Shamir Matheu (29) hebben er nu al zin in. Ze kunnen niet wachten tot de deelnemers zich aanmelden en de workshop kan beginnen. Er is plek voor maximaal achttien deelnemers. “Er is echt niets leuker dan dansen, zeker als het om de salsa gaat”, vertelt Meike Portegies. Samen met Shamir Matheu vormt ze al jaren een danskoppel dat danslessen geeft en regelmatig optreedt op onder meer congressen. “De salsa is een dans die je doet glimlachen. De dans is warm, vrolijk en het maakt je los, zowel je lichaam als je geest.”

Elke maandagmiddag

Mensen van 60 jaar en ouder kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Florence Salsa Studio. De Salsa Studio vindt vanaf 23 januari elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur plaats in expertisecentrum Gulden Huis van Florence aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Deelname bedraagt € 2,50 per keer. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 - 41 31 000.

 

Iedereen welkom

Meike Portegies maakt duidelijk dat iedereen welkom is, mét en zonder danservaring. “We gaan met elkaar kijken wat iemand kan en wil. Ook wanneer iemand in een rolstoel zit en graag wil meedoen, moet hij of zij het niet nalaten zich aan te melden.”

Werken aan evenwicht

Er wordt er gewerkt in dansduo’s, maar mensen hoeven zich niet met z’n tweeën op te geven. “We zorgen voor een even aantal deelnemers. De salsa is een heel sociale dans en daarom danst iedereen met iedereen. Tijdens de lessen wisselen we regelmatig van partner”, vertelt Meike. “We gaan de deelnemers allerlei dansbewegingen richting de salsa leren. Het mooie daarvan is dat je niet alleen lekker in beweging bent, maar bijvoorbeeld ook leert hoe je beter je evenwicht kunt behouden.“

Actiever leven

De Florence Salsa Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op actieve 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.