Samen actief naar kunst kijken in Rijswijk: workshop én open dag Kunstuitleen

Samen actief naar kunst kijken in Rijswijk: workshop én open dag Kunstuitleen

Florence organiseert samen met de Bibliotheek Aan de Vliet in Rijswijk in november en december de Florence Kunst Werkplaats. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen hiermee in groepsverband naar kunst kijken. De Florence Kunst Werkplaats laat de deelnemers daarmee op een leuke en ontspannen manier details op schilderijen ontdekken. De workshop is een mooie aanvulling op de open dag van de Kunstuitleen op 12 november.

Data en aanmelden

De Florence Kunst Werkplaats vindt plaats op dinsdag 8, 15, 22 en 19 november en 6 december van 13.00 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Aan de Vliet in Rijswijk aan het Eisenhowerplein 101. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000. Ervaring met kunst en kunst kijken is niet nodig. De prijs voor deze vijf bijeenkomsten is € 12,50, inclusief een kopje koffie of thee. Betaling kan bij aanvang via de pin.

Details bekijken

“We gaan met elkaar bespreken wat er allemaal te zien is in een schilderij”, vertelt Naomi Lamens over de Florence Kunst Werkplaats. “We hebben het over wat zien we, waar we dat aan zien en wat dat zegt.” Naomi die zelf kunstenares is en werkt als kunstdocent bij expertisecentrum Mariahoeve van Florence, weet als geen ander dat iemands oog vaak wordt getrokken door een specifiek detail. “Al die details die we zien, gaan we gezamenlijk bekijken en bespreken. Daarmee onderzoeken we de betekenis van het schilderij.” Alle deelnemers krijgen de bekeken kunstwerken, afgedrukt op goede kwaliteit papier in een map, mee naar huis.

Open dag Kunstuitleen

Naomi Lamens vertelt op zaterdag 12 november tijdens de open dag van de Kunstuitleen in de bibliotheek van Rijswijk meer over de Florence Kunst Werkplaats. Zij doet dit tijdens de opening van een nieuwe wandtentoonstelling om 15.00 uur. Die dag vinden er verder een depotverkoop plaats en voorproefjes van workshops die Florence organiseert in samenwerking met Koorenhuis, een Haagse organisatie voor kunsteducatie. Zo kunt u tijdens de open dag tussen 11.00 en 15.00 uur meezingen en meespelen met de Florence Popband, meedansen in de Florence Hiphop Studio of aansluiten bij het Florence Sieraden Atelier.

Actiever leven

De Florence Kunst Werkplaats en de workshops die Florence met Koorenhuis aanbiedt, maken onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere ouderen minder zorgkosten met zich mee. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders geluk en gezondheid te werken.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.