Start nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk

Start nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Met deze dag wordt er elk jaar wereldwijd extra aandacht besteedt aan de ziekte van Alzheimer en dementie. In de week van Wereld Alzheimer Dag wordt gestart met het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Rijswijk.

Start nieuw seizoen

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 september in Rijswijk. Deze bijeenkomst gaat over de diagnose dementie. Hoe wordt de diagnose gesteld en door wie? En welke onderzoeken vinden er plaats voordat de diagnose gesteld kan worden? Tijdens deze eerste avond van het nieuwe seizoen worden deze vragen beantwoord.

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070- 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 31 oktober en gaat over het thema ‘Wat is dementie?’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.