Start nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk

Start nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk

Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Met deze dag wordt er elk jaar wereldwijd extra aandacht geschonken aan de ziekte van Alzheimer en dementie. Florence begint in de week van Wereld Alzheimer Dag weer met het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Rijswijk.

Activiteiten in heel Nederland

Op Wereld Alzheimer Dag zetten vrijwilligers, patiënten, mantelzorgers, artsen, onderzoekers en bekende Nederlanders zich in om de urgentie voor dementie bij iedereen op de agenda te krijgen. Op de website van Alzheimer Nederland staat een overzicht van diverse activiteiten voor mensen met dementie en hun dierbaren per regio in het kader van Wereld Alzheimer Dag.

Start nieuw seizoen

Wereld Alzheimer Dag is ook meteen de start van het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Rijswijk. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 27 september van 19.30 tot 21.30 uur in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Het thema van de avond is ‘Vergeetachtig of dement?’. Oudere mensen vinden vaak dat hun geheugen achteruitgaat. Wanneer is er nu sprake van ‘gewone’ vergeetachtigheid en wanneer kunt u spreken van een dementie? En wat kunt u doen als u zich zorgen maakt? Mw. dr. Annelies Weverling-Rijnsburger, internist-ouderengeneeskunde, geeft antwoord op al die vragen.

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 27 september plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 25 oktober en gaat over het thema ‘Ik weet het niet meer – een persoon met dementie aan het woord’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.