Startbijeenkomst: valpreventie in Den Haag

Startbijeenkomst: valpreventie in Den Haag

Florence woonzorgcentrum Uitzicht aan de Zonnebloemstraat 383 in Den Haag vormt dinsdag 25 oktober het decor van de startbijeenkomst van het valpreventietraject In Balans. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur en laat met sprekers, demonstraties en een proefles zien hoe belangrijk bewegen is om vallen te voorkomen.

Veerkracht en vitaliteit vergroten 

Het valpreventietraject In Balans is een initiatief van Florence en SportiefPlus. Beide organisaties hebben de subsidie ‘Meer veerkracht langer thuis’ van Fonds NutsOhra gekregen. Deze subsidie is bedoeld om de veerkracht en de vitaliteit van thuiswonende senioren te vergroten met behulp van beweegactiviteiten. Hieruit is de valpreventiecursus In Balans ontstaan.

Aantal ongevallen verminderen

Jaarlijks belanden ruim 88.000 ouderen na een val op de spoedeisende hulp. Valpreventie kan het aantal ongevallen met 61 procent verminderen. Voor Florence en Sportief Plan reden de handen in een te slaan. Naast dat de beweging goed is voor de gezondheid stimuleert het ook ontmoeting tussen leeftijdsgenoten.

Meer informatie

Geïnteresseerden zijn dinsdag 25 oktober van harte welkom om kennis te komen maken met de valpreventiecursus voor 60-plussers in woonzorgcentrum Uitzicht. Het volledige beweegtraject duurt twaalf weken.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.