Tovertafel voor bewoners Uitzicht dankzij medewerkers en vrijwilligers

Tovertafel voor bewoners Uitzicht | Florence

Dankzij onder meer een online crowdfunding die spontaan ontstond bij medewerkers van Uitzicht van Florence, heeft het verzorgingshuis in Den Haag nu een zogenoemde Tovertafel. Bewoners met dementie kunnen hiermee op een leuke en prettige manier lichamelijk en geestelijk in beweging blijven.

Stimulans om te bewegen 

De Tovertafel, een kastje met programmatuur dat boven elke tafel kan worden gehangen, biedt verschillende spelvormen. De Tovertafel in Uitzicht is geplaats binnen de zorgafdeling voor bewoners met dementie. Op de tafel worden allerlei bewegende afbeeldingen geprojecteerd die de bewoners met hun handen in beweging kunnen zetten. Mensen met dementie zijn vaak passief, waardoor hun fysieke, mentale en emotionele welbevinden achteruitgaat. Door de Tovertafel worden ze gestimuleerd te bewegen en contact te maken. De Tovertafel is nu, met groot succes, onderdeel van hun dagbesteding.

Meer communiceren

De Tovertafel binnen woonzorgcentrum Uitzicht is te danken aan de inzet van een groot aantal medewerkers en vrijwilligers. Zij wilden graag een Tovertafel realiseren, omdat ze voorbeelden hadden gezien van mensen met dementie die aan de tafel meer communiceerden met anderen. Met onder meer een online crowdfunding, fondsenwerving vanuit Florence Wenst, donaties vanuit de kerk,  familieleden, vrienden en kennissen is de Tovertafel nu een feit.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.