Veertien koren nemen deel aan Florence Korenslag

Veertien koren nemen deel aan Florence Korenslag

Veertien koren hebben zich ingeschreven voor het nieuwe evenement Florence Korenslag. In een een aantal voorronden en een finale gaan de zangkoren volgende maand met elkaar de strijd aan. Elk koor heeft dertig minuten om op te treden.

Voorronden en finale

De voorronden van de Florence Korenslag vinden op zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de woonzorgcentra Vredenburch in Rijswijk, Duinhage, Gulden Huis en Houthaghe in Den Haag. De vier winnaars van de voorronden strijden met elkaar in de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in verzorgingshuis Oostduin in en Haag. De finale wordt gepresenteerd door Rata Kloppenburg, musicerend performer, celliste, coach en docente.

  

Jury en prijzen

Een jury beoordeelt alle optredens van de deelnemende koren. Juryvoorzitter tijdens de finale is Helmi Verhoeven, zangcoach en - docente. De vier koren die in de finale komen, vallen sowieso in de prijzen:

  

  • 1ste prijs: De Korenslag Bokaal en 750 euro.
  • 2de prijs: 250 euro.
  • 3de prijs: 250 euro.
  • 4de prijs: 250 euro.

Over Florence Korenslag

Het nieuwe evenement Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818 die het evenement een warm hart toedragen. Florence is met het evenement begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Het idee is om met Florence Korenslag elk jaar verschillende woonzorglocaties van Florence te bezoeken. De bewoners en ook wijkbewoners kunnen met Florence Korenslag genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor onze bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) na een hersenbloeding zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger.                        

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.