Vier koren door naar finale Florence Korenslag

Vier koren door naar finale Florence Korenslag

De eerste editie van Florence Korenslag is afgelopen weekeinde begonnen met de voorronden. In totaal streden elf koren met elkaar voor een plek in de finale. De volgende koren zijn door: Inspirited, Kwasikloos, Oude Hollandse Nieuwe en Sing2Enjoy.

Finale op zondag 17 december

De finale van Florence Korenslag vindt zondag 17 december plaats in woonzorgcentrum Oostduin van Florence in Den Haag, Goetlijfstraat 5. De finale begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Dan is bekend wie de eerste officiële winnaar is van Florence Korenslag en wie er met de felbegeerde Florence Korenslag Bokaal naar huis gaat.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is met het evenement begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Elk jaar is het de bedoeling dat er verschillende locaties worden bezocht met de voorronden en de finale. De bewoners en ook wijkbewoners kunnen met het evenement genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor onze bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) na een hersenbloeding zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger.

Evenement tijdens de donkere dagen

Zingen of naar muziek luisteren heeft sowieso een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en vooral op dat van ouderen. Het kan heel bevrijdend zijn om te zingen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.