Waarborgzegel Fixatievrije Instelling 2017-2019 voor Florence

Waarborgzegel Fixatievrije Instelling 2017-2019 voor Florence

Ook voor de periode 2017-2019 heeft Florence van de Stichting Innovatiekring Dementie (IDé) de één ster Waarborgzegel Fixatievrije Instelling gekregen. Het waarborgzegel wordt gegeven aan zorgorganisaties die voorlopen op de komst van de nieuwe Wet zorg en dwang. Die wet, die naar verwachting op zijn vroegst dit najaar verder wordt behandeld in de Eerste Kamer, moet gaan zorgen voor minder vrijheidsbeperking in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

 

Optimale bewegingsvrijheid

Florence heeft het één ster Waarborgzegel Fixatievrije Instelling 2017-2019 gekregen voor de expertise- en woonzorgcentra Adegeest in Voorschoten, Dekkersduin, Duinstede, Gulden Huis, Houthaghe, Mariahoeve, Oostduin en Uitzicht in Den Haag, De Mantel in Leidschendam-Voorburg en Steenvoorde en Westhoff in Rijswijk. Het waarborgzegel geeft aan dat er binnen Florence wordt gestreefd naar een optimale bewegingsvrijheid voor mensen met dementie. Florence had met die reden ook al voor de periode 2014-2016 een één ster Waarborgzegel Fixatievrije Instelling.

 

Bijdragen aan levenskwaliteit

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is sinds 2011 een kompas en een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in bewegingsvrijheid voor mensen met dementie. Door niet meer te fixeren, wordt er positief bijgedragen aan de levenskwaliteit van mensen met dementie. De criteria voor het Waarborgzegel Fixatievrij Zorginstelling geven handen en voeten aan het ‘nee, tenzij’-principe uit de Wet zorg en dwang. Deze wet werd in 2013 aangenomen door de Tweede Kamer, maar is nog niet van kracht, omdat de Eerste Kamer de wet in samenhang met andere wetten wil behandelen. Met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling maken instellingen duidelijk waar ze zelf staan. Het keurmerk wordt elke drie jaar herijkt.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.