Waardevolle paardentherapie voor bewoners Wijndaelercentrum

Waardevolle paardentherapie voor bewoners Wijndaelercentrum | Florence

In Wijndaelercentrum van Florence in onlangs met een bijzonder project begonnen: ‘Zuster er staat een paard in mijn gang’. Bewoners kunnen daarmee één keer per maand deelnemen aan paardentherapie. Het project is mogelijk gemaakt door Florence Wenst die een gift vanuit Fonds 1818 regelde.

Verlichten symptomen dementie

De bewoners kunnen op een manege de paarden eten geven, borstelen en met ze wandelen. Als ze willen, mogen ze ook echt paardrijden, uiteraard onder professionele begeleiding. De paardentherapie is bedoeld om de bewoners van Wijndaelercentrum te laten ontspannen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de symptomen van dementie minder worden door tijd door te brengen met paarden.

Ontspannen en minder onrust

Het humeur van de deelnemers wordt door de paarden positief beïnvloed. De paardentherapie is daarmee een goede manier om dementiesymptomen te verlichten zonder medicijnen. De eerste resultaten van de paardentherapie voor de bewoners van Wijndaelercentrum zijn al zeer positief te noemen. De deelnemers zijn meer ontspannen en hebben minder lichamelijke onrust.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.