Wens 79-jarige bewoonster komt uit: met de motor naar Zevenhuizen

Wens 79-jarige bewoonster komt uit: met de motor naar Zevenhuizen

Ieder mens heeft in zijn of haar leven wensen. Soms zijn het verlangens die nooit zijn uitgekomen, of soms zijn het dingen die je gewoon nog een keer wilt doen. Je bent natuurlijk nooit te oud om zo’n wens in vervulling te laten gaan. Dat geldt ook voor een van onze bewoonsters van woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk. Zij maakt zaterdag 12 augustus een toertocht op de motor.

 

Mee met de Harley Davidson Club The Oldtimers

De motorrit voert zaterdagochtend van Rijswijk naar Zevenhuizen. De 79-jarige mevrouw Dries wordt meegenomen door de Harley Davidson Club The Oldtimers uit Den Haag. En dat betekent dat ze mee gaat rijden op een mooie, echte, stoere, glanzende motor. De toertocht staat op het wensenlijstje van mevrouw Dries, omdat ze vroeger altijd achterop de motor zat bij haar broer en vader. Zelf heeft ze nooit haar motorrijbewijs gehaald, maar de herinneringen aan de toertochtjes die ze maakten, zorgen ervoor dat ze er altijd aan is blijven denken om ooit nog een keer op de motor te stappen.

Zinvolle dagbesteding

En zaterdag is het zover. Het uitstapje is geregeld vanuit het zinvolle budget dat beschikbaar is gesteld vanuit het regeringsbeleid ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Hiermee worden extra financiële middelen ingezet om onder meer tot een zinvolle dagbesteding te komen voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen. “Binnen Vredenburch zijn we gaan kijken of er bewonerswensen waren”, vertelt Paulin van der Meer, activiteitenbegeleider in woonzorgcentrum Vredenburch. “De dochters van mevrouw Dries wisten meteen wat hun moeder nog wilde: een motorrit maken. De tocht gaat naar Zevenhuizen, waar haar dochters haar opwachten. Als de rit naar Zevenhuizen teveel is, dan rijden haar dochters haar met de auto terug. Heeft mevrouw Dries er nog geen genoeg van, dan rijdt de HDC The Oldtimers haar ook weer terug naar Rijswijk.”

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.