Winnaars Florence Concours 2016: Albert (16) en Adam (8)

Winnaars Florence Concours 2016

De winnaars van het Florence Concours 2016 zijn bekend. In de categorie Junioren won de 16-jarige Albert Lincan (viool) uit Zoetermeer. In de categorie Mini won de 8-jarige Adam Smit (viool) uit Den Haag. Beide jonge klassieke musici wisten de jury het meest te beroeren met hun betoverende klankkleuren. Alle deelnemers schitterden dit jaar op een extra prachtig podium. Vanwege het 10-jarige bestaan van het Florence Concours vond de finale plaats in het Nationale Toneel. Het Florence Concours 2016 werd zondagmiddag 20 november drukbezocht. Niet alleen familie en vrienden van de deelnemers kwamen naar het Nationaal Toneel toe, ook bewoners en cliënten en andere geïnteresseerden wisten het Florence Concours te vinden. Het Florence Concours heeft in de afgelopen tien jaar een vaste schare ‘klassieke fans’ verzameld. Net als in voorgaande jaren waren de finalisten in de categorieën Mini en Junior weer van topniveau.

 

Jurybeoordeling Categorie junior 12 t/m 18 jaar

Winnaar 1ste prijs: Albert Lincan - viool - uit Zoetermeer

Juryrapport: 'Albert speelt met veel zeggingskracht; de jury heeft de indruk dat hij van binnenuit gedreven is om muziek te maken; hij vertelt een verhaal; hij maakt een spannende opbouw en het samenspel met de pianist is heel goed.'

Categorie mini 6 t/m 11 jaar

Winnaar 1ste prijs: Adam Smit - viool - uit Den Haag

Juryrapport: 'Adam laat goed de lange lijnen in de muziek horen; hij luistert goed naar zichzelf en ook naar de pianobegeleiding; hij speelt met heel veel aandacht; Adam heeft een goede streek, een goed rubato en hij laat goed het karakter van de muziek horen.'

Opening door wethouder

Het Florence Concours 2016 werd officieel geopend door Rabin Baldewsingh, wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport en stadsdeelwethouder van Escamp en Laak. Gregor Bak, musicoloog, presenteerde de middag. Hij deed dat ook alle voorgaande edities. Naast de veelbelovende optredens van de muzikale klassieke kanjers waren er gastoptredens.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.