Klussen tijdens NLdoet voor bewoners van Florence

6-3-2015

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Florence is een van de deelnemende organisaties en heeft op meerdere locaties klussen uitgezet om het wonen voor de bewoners nog prettiger te maken.

 

Kloppend hart

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven – dat weet Florence als geen ander. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Florence werkt daar als drager van het kwaliteitskeurmerk Goed Geregeld - dat staat voor een goed vrijwilligersbeleid - graag aan bij. De afgelopen tien jaar zijn er tijdens NLdoet 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Vorig jaar werd een record gevestigd: toen kwamen 325.000 Nederlanders in actie bij meer dan 8.600 klussen.

 

Klussen op zeventien locaties
In totaal doen zeventien locaties van Florence mee aan de vrijwilligersactie NLdoet. Van Wassenaar tot Escamp en van Loosduinen tot Rijswijk zetten vrijwilligers op vrijdag 20 of zaterdag 21 maart hun beste beentje voor. Een groot aantal mensen heeft zich inmiddels al aangemeld. Op de website NLdoet.nl staan alle klussen per gemeente vermeld. Sommige klussen hebben al genoeg vrijwilligers, maar voor een groot aantal projecten zijn nog mensen nodig. Op de website van NLdoet kunnen nieuwe vrijwilligers zich aanmelden.

 

Onze (wijk)bewoners centraal
Verspreid over de Florence-locaties vinden ruim twintig activiteiten plaats die onze bewoners en de wijkbewoners centraal stellen tijdens NLdoet. In woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk worden de bewoners bijvoorbeeld getrakteerd op een lenteontbijt. De bewoners en wijkbewoners kunnen bij het Haagse CoornhertCentrum genieten van een muzikale poffertjesmiddag. In woonzorgcentrum Loosduinse Hof en woonzorgcentrum Duinhage wordt een high tea geserveerd, bij het Wijndaelercentrum vindt een verwenmiddag voor (wijk)bewoners plaats en onze bewoners van woonzorgcentrum Oostduin kijken nu al uit naar hun wellnessdag. Bij expertisecentrum Westhoff aan het Julialaantje 38 kunnen bewoners en wijkbewoners dankzij de inzet van de vrijwilligers op zaterdag 21 maart tussen 11.00 en 13.00 uur met de rolstoel naar de gezellige, lokale markt, zoals ze dat vroeger gewend waren. Op de markt gaan de bewoners genieten van herkenbare producten.

 

Rollatorwasstraat en bijzondere modeshow
En er is meer: bij woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk wordt zaterdag 21 maart tussen 9.30 en 14.00 uur met vrijwilligers een heuse rollatorwasstraat opgezet. Met een hogedrukspuit en een sopje blinken de rollators van onze bewoners er straks weer op los. In Haagse Hout vindt er op vrijdag 20 maart van 10.00 tot 14.30 uur in Expertisecentrum Mariahoeve aan de Hofzichtlaan 115 een bijzondere modeshow plaats voor en door jonge mensen met dementie. Het belooft een leuke dag te worden waarop een aantal cliënten van Florence met behulp van vrijwilligers en kappers worden omgetoverd tot echte catwalkmodellen. In onze Residence Haganum gaan vrijwilligers zaterdag samen onze bewoners de tuin verder opfleuren door de tuinbakken in te richten.


 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.