Bewoners Florence verwend tijdens NLdoet

22-2-2017
Bewoners Florence worden verwend tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert ook dit jaar weer samen met duizenden organisaties de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Florence is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart een van de deelnemers van NLdoet en heeft op verschillende woonzorglocaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar klussen uitgezet om samen met vrijwilligers het wonen voor de bewoners nog prettiger te maken. Onze bewoners gaan even lekker extra verwend worden.

 

Leuke en gezellige vrijwilligersactiviteiten bij Florence 

Met de vrijwilligersactie NLdoet zet Het Oranje Fonds de vrijwillige inzet in de spotlights. De actie stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te komen steken. Vorig jaar waren tijdens NLdoet 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen. Ook bij Florence zijn er toen vele mooie projecten gerealiseerd. Dit jaar zijn er weer leuke, gezellige en nuttige vrijwilligersactiviteiten bij Florence opgezet waaraan mensen vrijwillig kunnen bijdragen.

 

Dagje Blijdorp, luxe ontbijt en museumbezoek

Dankzij NLdoet gaan onze bewoners van expertisecentrum Gulden Huis in Den Haag op zaterdag 11 maart bijvoorbeeld een dagje naar dierentuin Blijdorp toe. De bewoners van verpleeghuis Duinstede in Wassenaar krijgen op vrijdag 10 maart een luxe ontbijtbuffet en residenten van Residence Haganum maken op 10 maart een wandeling en brengen een bezoek aan het nabijgelegen Haags Gemeentemuseum. In woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten staat op 10 maart het lenteklaar maken van de balkons en de tuin gepland. En in De Mantel in Voorburg wordt de bewoners een proeverij van wereldklasse aangeboden. Kortom, NLdoet gaat veel gezelligheid en ontspanning bieden.

 

Muziekmarathon

In woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag staat op vrijdag 10 maart van 10.30 tot 16.00 uur een heel bijzondere NLdoet-actie gepland: een muziekmarathon. Muziek is een van de laatste herinneringen die uit iemand zijn geheugen verdwijnt. Muziek roept ook herinneringen op en heeft een sterke invloed op het functioneren van mensen. Oostduin zoekt nog meer solisten, duo’s, trio’s, koren en orkesten om op te komen treden, zodat onze bewoners, onder wie mensen met dementie, kunnen genieten van prachtige muziek waarbij ze zich goed zullen voelen.

 

Pannenkoekenhuis, rolstoelwasstraat, modeshow

In expertisecentrum Mariahoeve in Den Haag staan op vrijdag 10 maart van 10.00 tot 16.00 uur meerdere vrijwilligersacties op het programma. De bedoeling is om met alle acties heel het verpleeghuis blij te maken. Dat gebeurt onder meer met een rolstoelwasstraat en het openen van een pannenkoekenhuis waar alle bewoners kunnen komen smikkelen. Daarnaast staat er een modeshow gepland met kleding van de tweedehandswinkel Floortje, die in Mariahoeve is gevestigd. Voor de modeshow worden de modellen, cliënten van het Dagcentrum, mooi gemaakt.

 

Wellnessdag, ook voor wijkbewoners

De bewoners van Wijndaelercentrum in Den Haag staan op zaterdag 11 maart tussen 11.00 een 15.00 uur een heel ontspannen NLdoet-dag te wachten. Samen met de vrijwilligers wordt er een wellnessdag georganiseerd met massages, klankschaalconcerten, yoga-workshops en andere activiteiten die in het teken staan van wellness en gezondheid. Ook wijkbewoners zijn welkom om te komen ontspannen.

 

NLdoet op overige Florence-locaties

Ook op andere locaties van Florence staan NLdoet-acties gepland. In CoornhertCentrum in Den Haag kunnen de bewoners 11 maart aanschuiven bij een high tea en meedoen aan een bloemenworkshop. In Rijswijk wordt bij woonzorgcentrum Steenvoorde op 11 maart een rolstoelwasstraat geopend en bij expertisecentrum Westhoff de binnentuin opgeknapt. In Duinhage in Den Haag staat op 10 maart een high tea met geurende thee, lekkere hapjes en muziek op de agenda. In Loosduinen is er op 10 maart eveneens een high tea in Loosduinse Hof en in Houthaghe wordt op 11 maart een verwenmiddag gehouden. Florence bedankt nu al alle vrijwilligers die alles mogelijk maken.

 

Meer informatie

Een overzicht van alle acties tijdens NLdoet vindt u hieronder. Per locatie kunt u bekijken of u zich nog kunt aanmelden als vrijwilliger.

 

 

 

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.