NLdoet: vrijwilligers welkom!

Binnenkort is het weer zover, dan vindt NLdoet plaats. 

NLdoet: vrijwilligers welkom!

Kennismaken met vrijwilligerswerk 

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Florence doet graag mee, want het is voor iedereen een mooie manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk. Wie weet, besluiten mensen zich na NLdoet vaker te willen inzetten voor de bewoners van de verschillende woonzorgcentra en verpleeghuizen. Vrijwilligers zijn bij Florence altijd welkom.

NLdoet bij Florence in Den Haag

In Den Haag wordt op een aantal zorglocaties van Florence vrijwilligersactiviteiten georganiseerd:

 

  • De bewoners van woonzorgcentrum Oostduin gaan op vrijdag 13 maart dankzij NLdoet een dagje op 'vakantie'. Door Frankrijk naar Den Haag te halen, kunnen de bewoners genieten van heerlijke Franse hapjes en bekende Franse muziek.
  • In Gulden Huis wordt vrijdag 13 maart een prikactie gehouden om het zwerfvuil in de directe omgeving op te ruimen. Vrijwilligers die samen met medewerkers van Florence op pad willen, kunnen zich nog aanmelden via de website van NLdoet.
  • In Duinhage worden de bewoners vrijdag 13 maart getrakteerd op een smakelijke high tea. Twaalf dames van de Red Hat Society verzorgen de heerlijke middag. Er is livemuziek om in de juiste sfeer te genieten van de hapjes.
  • Bij Jonker Frans zijn vrijwilligers welkom die willen helpen bij het binnenhalen van de lente. Er worden onder meer bloembakken gevuld en de tegels van het terras worden schoongemaakt. 
  • In Dekkerduin worden op zaterdag 14 maart plantenbakken gevuld en plantjes verplaatst. Vrijwilligers met groene vingers kunnen zich melden bij Miriam Bolleboom: 06 - 39 85 09 16.

 

NLdoet bij Florence in Rijswijk

Ook in Rijswijk worden er tijdens NLdoet gezellige activiteiten gehouden:

 

  • In woonzorgcentrum Vredenburch worden voor vrijdag 13 maart nog kletskoppen en klussers gezocht. De vrijwilligers gaan die middag aan de hand van gesprekskaarten in gesprek met de bewoners van het woonzorgcentrum. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje om de middag nóg gezelliger te maken. Naast gezellige praatjesmakers zoekt Vredenburch mensen die kunnen helpen met het schoonspuiten van het terras en het aanbrengen van een hekwerk in de tuin. Aanmelden kan via paulin.van.der.meer@florence.nl.
  • Woonzorgcentrum Steenvoorde maakt van NLdoet een hele dag vol activiteiten voor bewoners en wijkbewoners. De ochtend begint met pianomuziek, ontmoeting en koffie. Leerlingen van het ROC Mondriaan gaan vanaf 10.00 uur de terrassen en balkons opknappen met gezellige plantjes. Vanaf 14.00 uur kunnen mensen bloemschikken in de theaterzaal en om 15.00 uur wordt de nieuwe jeu-de-boulesbaan feestelijk geopend door wethouder Björn Lugthart.