Florence Fotostudio: foto's maken en bewerken

U hoeft geen fotograaf te zijn om mee te doen aan de Florence Fotostudio. Docent Ruud van den Houte vertelt u meer.

Florence Fotostudio

Passie delen met anderen

Als je zelf al jarenlang met veel plezier in de fotografie zit, dan is natuurlijk niets leuker dan die passie met anderen kunnen delen. En dan op zo’n manier dat andere mensen er beter door gaan fotograferen doordat ze op een andere manier om zich heen leren kijken.

Van smartphone tot professionele camera

Ruud van den Houte geeft dan ook niet voor niets al ruim vijftien jaar fotografie- en fotobewerking-lessen. De speciale Florence Fotostudio geeft hij elke maandagochtend en -middag met veel plezier. “Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich bij ons aan te sluiten”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.”

Camera-instellingen en fotobewerking

Ruud legt de deelnemers van de Florence Fotostudio alles uit over het vak fotograferen. “Het is ontzettend leuk om mensen te laten zien dat je met bepaalde instellingen op je camera of smartphone een heel ander effect kunt bereiken. Ook leer ik hoe je het licht kunt lezen en welk effect een bepaalde lichtrichting heeft op het fotograferen van een bijvoorbeeld een portret of stilleven. Daarnaast gaan we met elkaar op pad om te fotograferen en bij terugkomst zet iedereen de foto’s op de laptop en gaan we de foto’s bewerken.” Los van het fotograferen is de Foto Studio volgens Ruud ook een heel sociaal gebeuren. “Ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Studio's in Den Haag en in Rijswijk

De Florence Fotostudio wordt op twee locaties gegeven: elke maandag plaats van 11.00 tot 11.30 uur wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag en elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur in De Mantel aan de Klaverweide 54 in Voorburg. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000. Wat heeft u nodig? Een eigen camera. Handig, maar niet verplicht: een laptop. 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.