Florence Klassiek Orkest: samen spelen

Spelen in een klassiek orkest. Het is mogelijk, zegt docent Benson Walch.

Florence Klassiek Orkest Studio: muzikale gezelligheid

Gegarandeerd muzikaal en gezellig

“Tijdens het Florence Klassiek Orkest wordt er rustig aan begonnen met een toegankelijk repertoire. En dan gaan we kijken wat we met elkaar kunnen bereiken in een heus orkest. Het wordt gegarandeerd muzikaal en erg gezellig”, aldus docent Benson Walch, die in 2014 zijn opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Rotterdam afrondde en recent Muziekwetenschap aan de Universiteit in Utrecht heeft afgerond.

Ervaring gewenst

Ervaring met een muziekinstrument is noodzakelijk, maar als je nog maar weinig gespeeld hebt, kun je je ook opgeven. “We kijken dan naar de eventuele mogelijkheden”, zegt Benson. Zelf is hij muziekdocent, slagwerker, drummer, pianist, contrabassist, zanger en dirigent. “In Gulden Huis staat een piano. Als mensen geen instrument meer hebben, dan proberen we te zoeken naar een oplossing.”

Muzikale herinneringen

Volgens Benson is er niets mooier dan spelen in een orkest. “Het is natuurlijk geweldig om solo op een muziekinstrument te spelen, maar wanneer je met elkaar in een groep hetzelfde nummer speelt, wordt dat gevoel alleen maar mooier en groter”, zo is zijn eigen ervaring. “Je voelt de muziek nóg beter. En het mooie van muziek spelen is ook dat iedereen zijn eigen herinneringen of gevoel erbij heeft. Deelname aan het Florence Klassiek Orkest zal dan ook voor iedereen een intense ervaring worden.”

Elke vrijdag

Het Florence Klassiek Orkest Studio vindt elke vrijdag plaats van 13.00 tot 15.00 uur in woonzorgcentrum Mariahoeve van Florence aan de Hofzichtlaan 115 in Den Haag. Instroom is op elk moment mogelijk. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 - 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.