Florence Popkoor: zingen én bewegen

Altijd al gedroomd van een zangcarrière? Het Florence Popkoor Canzone kan nog steeds zangers en zangeressen gebruiken.

Florence Popkoor: zingen én bewegen

Onderscheidend en eigenzinnig

Het Florence Popkoor Canzone is niet zomaar een popkoor. “We zijn er een met een onderscheidend repertoire en met een eigenzinnige uitstraling.” Aan het woord is Wendy Vos, koordirigente van het Florence Popkoor. “We zijn volop bezig onze eigen stijl te ontwikkelen. En één ding is zeker: we laten ons niet alleen horen, we laten ons ook zien.”

Persoonlijke aandacht

Het Florence Popkoor Canzone kan nog steeds een aantal zangers en zangeressen gebruiken. “We gaan tot een maximum van 25 koorleden. Op die manier houden we het popkoor klein genoeg om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Dat is natuurlijk het leukst als je in een koor zit, dat je je ook echt zangtechnisch verder kunt ontwikkelen.” Door het koor klein te houden, wil Wendy er ook voor zorgen dat iedereen een even belangrijke rol speelt. “Als je met tien altstemmen in een koor zit, dan merk iemand het niet snel op als je er een keer niet bent, maar zijn het er maar vier, dan is het belangrijk dat je komt.”

Volop zingen én bewegen

Naast het zingen ligt de focus bij het popkoor ook op de choreografie. “Het moet leuk worden om naar ons te kijken. We staan dus niet alleen maar te zingen, maar we bewegen ook. We wisselen van plaats en doen bepaalde pasjes. Het is daarom belangrijk dat je voor dit koor nog wel goed ter been bent.” Het repertoire van Canzone bestaat uit pop-muziek van de 80-er jaren tot anno nu, afgewisseld met wat jazzy popnummers. “We hebben inmiddels al een aantal succesvolle optredens achter de rug, en dat was supertof om te doen.”

Groepsdynamiek

Wendy weet uit haar ruime ervaring als koordirigent dat er binnen koren altijd sprake is van een enorm leuke en ontspannen groepsdynamiek. “Er komen mensen bij elkaar die elkaar vaak nog niet kennen. Ze delen één passie: zingen. Dat verbindt. En wat ook verbindt, is dat je met elkaar toewerkt naar een gedeeld repertoire en naar optredens op de leukste plekken.”

Elke maandag

Het Florence Popkoor Canzone repeteert elke maandag van 19.30 tot 21.30 uur in Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Instroom blijft mogelijk zolang het maximumaantal koorleden nog niet is bereikt, er zijn nog maar enkele plekken vrij. Enige zangervaring is vereist. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl en via 070 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.