Over Florence Actief

Florence organiseert onder de naam ‘Actief’ activiteiten die bijdragen aan een actiever leven, specifiek voor 60-plussers.

Activiteiten voor ouderen | Florence Actief

Goed voor gezondheid en welbevinden

Florence doet dit bewust, omdat een actief leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat het hebben van een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Actieve ouderen leven niet alleen gezonder, maar maken ook minder aanspraak op zorg. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders welbevinden en gezondheid te werken.

Samenwerking met wetenschappers en professoren

Om u activiteiten te kunnen bieden waarmee u een actief en hopelijk gelukkiger leven krijgt, werken wij samen met onder andere vooraanstaande professoren en wetenschappers, onder wie Joris Slaets, hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het UMC Groningen. Ook werken we voor Florence Actief samen met regionale organisaties. Op die manier kunnen wij u professionele activiteiten aanbieden.

Activiteiten voor ouderen

Zo kunt u met Florence Actief bijvoorbeeld aan de slag gaan met muziek, zang, beeldende kunst, breien of dans. U doet dit onder leiding van professionele vakdocenten. Veel 60-plussers zijn u al voorgegaan en zijn enthousiast bezig met allerlei workshops. We hebben daarmee al een succesvolle Florence Swingt Band geformeerd. Ook hebben we Florence Rockbands opgericht. Houdt u onze activiteiten voor ouderen in de gaten, want wij gaan nog veel meer Florence Ateliers, Florence Studio’s en Florence Bands organiseren. Kijkt u ook eens bij Florence Sportief voor ons beweegaanbod.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.