Bedenker Florence Swingt: 'Swingende droom kwam uit'

Lieke de Liefde is de bedenker van het festival Florence Swingt dat jaarlijks vele bezoekers trekt.

Florence Swingt | Florence

Letterlijk in beweging

Het festival Florence Swingt is een idee van onze coördinator Florence Cultuur, Lieke de Liefde. Vanuit haar functie was ze in 2007 betrokken bij de organisatie van de eerste editie van het Florence Concours voor jonge klassieke musici. Tijdens die eerste editie trad wijlen oud-politicus en saxofonist Hans Dijkstal op, die ambassadeur was van het concours. Hij speelde samen met de bekende jazzmuzikant Michael Varekamp en wist de zaal letterlijk in beweging te krijgen.

Jazzfestival opzetten voor Florence

Lieke was onder de indruk van de gezelligheid en bedacht zich toen dat ze ooit een jazzfestival binnen Florence wilde opzetten, voor alle bewoners en wijkbewoners. Samen met Ton van Ras van Birdie Seven en vibrafonist Frits Landesbergen organiseerde Lieke in 2015 de eerste editie van Florence Swingt op de locatie Gulden Huis van Florence: "Een swingende droom kwam uit", zegt ze zelf.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.