Florence Korenslag

Koormuziek bestaat in diverse genres. Tijdens Florence Korenslag laat u zich verrassen door de verschillende koren die deelnemen.

Florence Korenslag | Activiteiten voor ouderen | regio Den Haag

Zangkoren gaan met elkaar de stijd aan

Sinds 2017 bestaat het evenement Florence Korenslag. In een aantal voorronden en een finale gaan zangkoren met elkaar de strijd aan. Kijk voor meer informatie bij Florence Korenslag 2020.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is met het evenement begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Elk jaar worden er verschillende locaties bezocht met de voorronden en de finale. De bewoners en ook wijkbewoners kunnen met het evenement genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor onze bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) na een hersenbloeding zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger.

Evenement tijdens de donkere dagen

Zingen of naar muziek luisteren heeft sowieso een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en vooral  op dat van ouderen. Het kan heel bevrijdend zijn om te zingen. Door het evenement te organiseren in de maanden januari en februari, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten.

Sponsoren Florence Korenslag

Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren die het evenement een warm hart toedragen. 

 

 

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.