Hulpmiddelen: comfortabeler leven

Met diverse hulpmiddelen kunt u uw leven comfortabeler maken. Florence informeert u graag over de mogelijkheden.

Hulpmiddelen | regio Den Haag | Florence

Hulpmiddelen ter ondersteuning

Hulpmiddelen kunnen u in het dagelijks leven ondersteunen. Vaak maken ze uw leven eenvoudiger en comfortabeler. Bij de Gezondheid en Zorgwinkel kunt u terecht voor een groot assortiment aan hulpmiddelen. Zo kunt u in de Gezondheid en Zorgwinkels bijvoorbeeld terecht voor diverse hulpmiddelen die u helpen bij het zitten en het lopen. Denkt u ook aan hulpmiddelen om langer gezond te blijven of aan een handig hulpmiddel als de Medido waarmee u altijd uw medicijnen op tijd zult innemen.

Hulpmiddelen die helpen bij zitten en lopen

In de Gezondheid en Zorgwinkels kunt u ook terecht voor diverse hulpmiddelen die u helpen bij het zitten en het lopen. Denkt u aan krukken, een rollator, een looprek, een loopstoel, een trippelstoel, een arthrodesestoel en drempelhulpen. Een arthrodesestoel wordt bijvoorbeeld aangeschaft door mensen die veel pijn of last hebben van hun benen, knieën of heupen. Met deze stoel kan het been in een andere houding worden gezet, waardoor er minder ongemak is. Met een drempelhulp rijdt u met uw rolstoel of rollator eenvoudiger over drempels.

Overig assortiment hulpmiddelen 

Het assortiment hulpmiddelen bestaat verder uit:

 

  • Bedden en toebehoren: onder meer een hoog-laagbed, een drukverlagende matras of kussen (antidecubitus) een bedtafel, bedverhogers, een patiëntenlift, een infuusstandaard, een bedverkorter, een rugsteun, een ondersteek en een kamerscherm.
  • Douche- en toilethulpmiddelen: onder meer een douchestoel, een douchekruk, een toiletstoel, een urinaalhouder, een uitzuigapparaat, een infuusstandaard en een windring.
  • Hulpmiddelen voor jonge ouders: onder meer een kraampakket, een borstkolf, een babyweegschaal, een traphekje, een zuigfles, een stopcontactbeveiliger en luiers.
  • Hulpmiddelen voor zelfstandig wonende ouderen: onder meer een wandelstok, een aangepaste drinkbeker, een speelkaartenhouder, een aankleedstok en een rollator.
  • Hulpmiddelen om langer gezond te blijven: onder meer een hometrainer, een teletrimmer, een brightlightlamp en een bloeddrukmeter.

Gezondheid en Zorgwinkels

In de Gezondheid en Zorgwinkels kunt u terecht voor meer uitleg over de hulpmiddelen. De medewerkers kunnen u adviseren en hulpmiddelen demonstreren. U vindt de winkels in Den Haag en Voorburg:

 

  • Gezondheid en Zorgwinkel Den Haag, Volendamlaan 1166 - openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Gezondheid en Zorgwinkel Voorburg, Koningin Julianalaan 40 - openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

Webshop en uitleenpunten

Kunt u niet naar de winkel toekomen, dan kunt u de hulpmiddelen ook altijd bestellen via de webshop van Medipoint. Voor vragen en advies kunt contact opnemen met Medipoint via 088 - 102 01 00. Met uw FlorencePas krijgt u overigens 10 procent korting op uw aankopen bij Medipoint. Medipoint heeft ook een uitleenpunt in het HagaZiekenhuis.

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.