Bewegen met Florence

Bewegen is goed voor uw gezondheid. Binnen onze woonzorgcentra kunt u meedoen aan diverse beweegprogramma's.

Bewegen met Florence | Activiteiten voor ouderen

Bewegen biedt vele voordelen

Bij het ouder worden, is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Bewegen verhoogt de hartslag, wat zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen en de spieren. Soepele spieren zijn de basis van een goede balans en coördinatie. Hiermee vermindert u ook de kans op vallen. Bewegen helpt ook om beter te ontspannen en het verkleint de kans op dementie. Kortom, er zijn genoeg redenen om te bewegen.

Beweegactiviteiten voor ouderen

Florence biedt daarom bewoners, cliënten en wijkbewoners diverse laagdrempelige mogelijkheden om te bewegen, thuis of op een van de woonzorglocaties. In samenwerking met Sportief Plus vinden er op dit moment beweegactiviteiten plaats op de volgende locaties van Florence in Den Haag:

  • Woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10, dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur en vrijdag van 10.15 tot 11.15 uur.
  • Woonzorgcentrum Uitzicht aan de Zonnebloemstraat 383, dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur en woensdag van 13.00 toto 15.00 uur.
  • Woonzorgcentrum Dekkersduin aan de Campanulastraat 6, vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Afgestemd gevarieerd beweegaanbod

De beweegactiviteiten worden afgestemd op de deelnemers. De lessen zijn gevarieerd en worden soms met muziek en soms met attributen als een bal gegeven. Zowel voor als na de les is er tijd om met de andere deelnemers gezellig een praatje te maken. Elkaar ontmoeten is tenslotte net zo belangrijk als met elkaar in beweging zijn.

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan de beweegactiviteiten bedraagt maximaal een paar euro per keer. U kunt zich voor het beweegaanbod binnen onze woonzorglocaties direct aanmelden bij Sportief Besteed Groep via info@sportiefplus.nl of via 015 - 241 11 55. Voor meer informatie over het beweegaanbod of als u thuis meer wilt bewegen, kunt u contact met Florence opnemen via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Kijkt u ook eens bij onze overige activiteiten voor ouderen, waarmee u zowel mentaal als fysiek actief kunt blijven.