Openbare terechtzitting Tuchtcollege

Op 13 juni vindt de openbare terechtzitting plaats van het Tuchtcollege.  

Persverklaring: openbare terechtzitting Tuchtcollege

De euthanasie

Nu deze zaak in de openbaarheid komt meent zorgaanbieder Florence dat een nadere verklaring op zijn plaats is. De euthanasie vond plaats in 2016 in expertisecentrum Mariahoeve in Den Haag. De betreffende arts was tot medio 2016 als specialist ouderengeneeskunde in dienst van Florence. Inmiddels is de arts met pensioen.

Het onderzoek

De Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE) meldde de arts eind 2016 dat er een onderzoek zou plaatsvinden naar de wijze waarop de euthanasie is uitgevoerd. Uit privacyoverwegingen heeft Florence hier tot nu toe geen mededelingen over gedaan; de zorg rond het levenseinde en euthanasie is immers een aangelegenheid tussen arts, patiënt en familie.

Het onderzoek leidde eind september 2017 tot de mededeling van het Openbaar Ministerie dat een vervolgonderzoek zou worden gestart. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meldde dat zij een tuchtklacht zou indienen tegen de arts.

Uitspraken

Florence volgt deze zaak van heel dichtbij maar kan en zal er nu geen inhoudelijke uitspraken over doen: de zaak is immers onder de rechter.

  

                           

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.