Opening Dementheek

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie.

Opening Dementheek

Buurthuis van de Toekomst

Naaste familie, mantelzorgers en buurtbewoners weten vaak niet hoe ze moeten omgaan met mensen met dementie. Florence woonzorglocatie Wijndaelercentrum en Schroeder Kringloop Loosduinsekade openen in hun Buurthuis van de Toekomst een Dementheek waar iedereen terecht kan met vragen over dementie. Donderdag 14 februari, opent Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid de Dementheek aan de Loosduinsekade 156.

Die dag zijn er meerdere activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers, waaronder een lezing, klankschalentherapie, beleef TV, sportactiviteiten en een workshop voor mantelzorgers. Anniek Kramer presenteert haar boek ‘Steun en troost bij dementie’. In dit boek vertellen zorggevers én zorgprofessionals over gevoelens van schuld, schaamte en spijt en wat daarbij steun en troost kan bieden. Wijkbewoners zijn vanaf 09.30 uur van harte welkom in de Dementheek van Wijndaelercentrum en vanaf 11.30 uur bij Schroeder Kringloop aan de Loosduinsekade.

Opzet

De Dementheek is een advies- en uitleencentrum voor de wijk. En richt zich op ondersteunen, ontmoeten, informatieverstrekking, lezingen en uitleen van boeken, cd’s, folders. Het doel van de Dementheek is ondersteuning bieden aan mensen met (beginnende) dementie en aan familie, mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners en professionals werkzaam in de begeleiding en advisering. Dit gebeurt vanuit het Buurthuis van de Toekomst; een vertrouwde plek waar lotgenoten elkaar de hele week kunnen ontmoeten.

Programma

In de komende maanden worden de activiteiten verder uitgebreid. Informatie over gezonde voeding en eventueel samen koken, korte uitstapjes, gezellige dingen doen met elkaar en workshops volgen behoren tot de mogelijkheden. Hiermee wil de Dementheek de wijkbewoner meer betrekken bij de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare mensen met dementie en de leefbaarheid in de wijk daarmee vergroten.

Dementievriendelijke stad

De Dementheek sluit naadloos aan op de speerpunten in de samenleving en de ambitie van de gemeente Den Haag om een dementievriendelijke stad te worden.

Pilot

De Dementheek is een pilot van de WMO. In samenwerking met Haags Ontmoeten wordt de pilot Dementheek opgezet, uitgevoerd en geëvalueerd.

 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.