Oprichting Grijze Koppen Orkest

Woonzorgcentrum Houthaghe nodigt 16 juni wijkbewoners uit.

Oprichting Grijze Koppen Orkest in Houthaghe

Grijze Koppen Orkest

Woonzorgcentrum Houthaghe nodigt op zaterdag 16 juni wijkbewoners van harte uit mee te doen met de eerste repetitie van het Grijze Koppen Orkest. Onder begeleiding van een professionele dirigent gaan zij samen spelen in een nieuw opgericht orkest. De koorleden leren gebruik te maken van bestaande en niet bestaande instrumenten. Ervaring met een muziekinstrument is niet per se noodzakelijk.  

Muzikaal en gezellig

Het samen spelen in een orkest is een leuke manier om kennis te maken met andere wijkbewoners en de bewoners uit het woonzorgcentrum. Wist u dat muziekbeoefening, en zeker de actieve muziekbeoefening die ten grondslag ligt aan het Grijze Koppen Orkest, dat deel van de hersenen stimuleert dat het langst intact blijft bij dementie? En omdat in dat deel van de hersenen verbindingen tot stand komen, worden ook andere hersenactiviteiten weer gestimuleerd en dat heeft een positief effect op het welbevinden.

Wilt u niet meedoen in het orkest? Luisteren en genieten met een kopje koffie mag ook, misschien wordt u zo enthousiast dat u later alsnog besluit mee te doen.

Elke dinsdagmiddag

De repetitie van Het Grijze Koppen Orkest vindt tot aan december elke dinsdagmiddag plaats van 13.30 tot 14.30 uur in Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 in Den Haag. Het repertoire bestaat uit liedjes van vroeger in een hedendaags jasje. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig!

Actiever leven

Florence biedt bewust culturele activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere ouderen minder zorgkosten met zich mee. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders geluk en gezondheid te werken.

Samenwerking met Fort van de Verbeelding

Het Grijze Koppen Orkest wordt georganiseerd in samenwerking met Fort van de verbeelding. Fort van de Verbeelding is een groep Community-musici die sinds 2002 muziekprojecten initieert en uitvoert in heel Nederland. De projecten kenmerken zich door uitbundige grootschaligheid, veelkleurigheid en diversiteit en hun vermogen tot verbinding. Fort van de Verbeelding werkt altijd samen met lokale muziekprofessionals, muziekamateurs en organisaties.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.