Persverklaring: openbare terechtzitting Tuchtcollege

Op woensdag 13 juni 2018 vindt de openbare terechtzitting plaats van het Tuchtcollege over een uitgevoerde euthanasie door een specialist ouderengeneeskunde.

Persverklaring: openbare terechtzitting Tuchtcollege

Nu deze zaak in de openbaarheid komt meent zorgaanbieder Florence dat een nadere verklaring op zijn plaats is.

De euthanasie vond plaats in 2016 in expertisecentrum Mariahoeve in Den Haag. De betreffende arts was tot medio 2016 als specialist ouderengeneeskunde in dienst van Florence. Inmiddels is de arts met pensioen.

De Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE) meldde de arts eind 2016 dat er een onderzoek zou plaatsvinden naar de wijze waarop de euthanasie is uitgevoerd. Uit privacyoverwegingen heeft Florence hier tot nu toe geen mededelingen over gedaan; de zorg rond het levenseinde en euthanasie is immers een aangelegenheid tussen arts, patiënt en familie.

Het onderzoek leidde eind september 2017 tot de mededeling van het Openbaar Ministerie dat een vervolgonderzoek zou worden gestart. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meldde dat zij een tuchtklacht zou indienen tegen de arts.

Florence volgt deze zaak van heel dichtbij maar kan en zal er nu geen inhoudelijke uitspraken over doen: de zaak is immers onder de rechter.

  

                           

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.