Pierre Wind kookt voor dementerenden

Florence Wijndaelercentrum is voor haar bewoners met een dementie.

Pierre Wind kookt voor mensen met een dementie

Pierre Wind

Afgelopen dinsdag is officieel in Wijndaelercentrum een restaurant geopend voor mensen met een dementie. De bewoners en hun mantelzorgers kregen die dag een diner aangeboden door chef- en TV kok Pierre Wind.

Leerlingen horeca vakschool Mondriaan

Leerlingen van de horeca vakschool Mondriaan organiseren onder supervisie een diner voor de bewoners met een dementie en hun mantelzorgers. Er wordt met verse producten in het restaurant gekookt. De bewoners worden door gastvrouwen en - heren naar hun tafel begeleid en het eten wordt door obers geserveerd aan mooi gedekte tafels. Cisca Koernap, coördinator Informele Zorg van Wijndaelercentrum vertelt: ‘Onze bewoners zijn door hun dementie veelal niet meer in staat om naar een restaurant buitenshuis te gaan. Door een restaurantambiance te creëren halen wij de buitenwereld naar binnen. De bewoners genieten van de intieme sfeer en aandacht, ze wanen zich in een andere wereld. De mensen gaan weer met elkaar in gesprek en gaan door de gezellige omgeving ook veel beter eten. Voor de mantelzorgers is het ook een uitje. Veel mantelzorgers zijn al op leeftijd en veelal niet in staat hun relatie te begeleiden naar een activiteit buiten de locatie vanwege de grote zorgbehoefte. Door hen mede uit te nodigen creëren wij een ‘gouden randje’ aan een periode die door familie als een verdrietige periode wordt gevoeld. Het maken van mooie herinneringen kan dit gevoel enigszins opheffen.”

Wat maakt het project in Wijndaelercentrum bijzonder?

Een echt restaurant creëren in eigen huis, specifiek voor deze doelgroep en hun mantelzorgers is best bijzonder. Een samenwerkingsverband met een horeca vakschool, koks in opleiding die op deze wijze kunnen kennismaken met het werkveld en ervaring op kunnen doen. Zo kunnen zij hun geleerde ervaring op school in de praktijk tot uitvoer brengen.

Het restaurantproject wordt mede mogelijk gemaakt door het ROC Mondriaan, Florence Wenst en Jumbo Van Leest.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.