Zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord hebben vanwege het coronavirus hun krachten gebundeld in een centrale regionale helpdesk #Zorgvoordezorg. Daarmee worden vanaf nu vraag en aanbod van extra beschikbaar zorgpersoneel aan elkaar gekoppeld en op de juiste plekken in de regio in gezet.
Zorgpersoneel inzetten waar nodig
De regionale helpdesk is ingericht met behulp van de ZorgZijn Werkt, Stichting Transmurale Zorg, Lijn 1 en Zorgscala. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt is verantwoordelijk voor de coördinatie van de helpdesk #Zorgvoordezorg. Florence heeft zich als zorgorganisatie bij dit initiatief aangesloten. Het doel van de regionale helpdesk is om ervoor te zorgen dat extra zorgpersoneel wordt ingezet waar het op dat moment het hardst nodig is.
Vraag en aanbod melden op website
Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen gepensioneerden en andere professionals die niet meer in de zorg werken, zich nog steeds aanmelden. Voormalige verpleegkundigen en artsen van wie de registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018, mogen bij uitzondering weer aan de slag in de zorg, zonder dat zij zich opnieuw in het register inschrijven. Zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers, kunnen eveneens op de website terecht.
De regionale helpdesk #Zorgvoordezorg regelt dat de extra zorghanden terechtkomen op de plekken waar ze het meest kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op het opleidingsniveau, de ervaring en het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen.
Meer informatie
Voor het aanmelden als zorgprofessional, gaat u naar www.extrahandenvoordezorg.nl. U kunt ook contact opnemen via zorgvoordezorg@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 20 49 10 17. De helpdesk is elke dag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur, ook in het weekeinde.
Aansluiting landelijke database
De regionale helpdesk is aangesloten op de landelijke database die is opgericht door een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met de database wordt extra zorgpersoneel geworven en gebundeld, zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd.