Nieuw: rijbewijskeuring voor senioren bij Florence in Leidschendam-Voorburg

6-6-2016
Rijbewijskeuring senioren | Florence | Leidschendam | Voorburg

Florence begint in december met een nieuwe dienst in de gemeente Leidschendam-Voorburg: een rijbewijskeuring voor senioren. De eerste keuring vindt plaats op donderdag 10 december, daarna kunnen mensen eens per maand terecht.

 

Rijbewijskeuring in Leidschendam-Voorburg

De rijbewijskeuring vindt plaats in woonzorgcentrum De Mantel van Florence aan de Klaverweide 54 in Leidschendam en is in eerste instantie bedoeld voor oudere chauffeurs met rijbewijs C, D en E. Maar ook overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd door een rijbewijskeuringsarts, kunnen bij Florence terecht.

 

Eigen verklaring nodig voor rijbewijskeuring

Als senior heeft u voor de rijbewijskeuring een eigen verklaring mét geneeskundig verslag nodig. Die kunt u aanvragen via de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De verwerking en beoordeling van de eigen verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om daarom vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs al een afspraak te maken voor een keuring en de eigen verklaring met geneeskundig verslag op te vragen.

 

Tarieven en maken afspraak rijbewijskeuring

De tarieven van de rijbewijskeuring voor senioren zijn als volgt:

 

  • Mensen van 75 jaar betalen 35 euro voor een keuring van het rijbewijs B of E. Een medische keuring voor het rijbewijs C, D of E bedraagt 55 euro.
  • Leden van de vakbond CNV, de Ouderenbonden en houders van de FlorencePas krijgen vijf euro korting op de genoemde tarieven.

 

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met het landelijk afsprakenbureau via telefoonnummer 036 - 720 09 11. U kunt ook zelf een afspraak maken via www.rijbewijskeuringsarts.nl.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.