Samen kunst kijken in Florence Kunst Werkplaats in Voorburg

9-2-2018
Samen kunst kijken in Florence Kunst Werkplaats in Voorburg

Florence organiseert samen met de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg in februari en maart de Florence Kunst Werkplaats. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen hiermee in groepsverband naar kunst gaan kijken. De Florence Kunst Werkplaats laat de deelnemers details ontdekken en mogelijk het gevoel ervaren dat de schilder zelf had bij het maken van het kunstwerk.

 

Opgeven voor vijf workshopdagen

De Florence Kunst Werkplaats vindt plaats van vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 maart (vijf workshopdagen) in de Bibliotheek aan de Vliet, Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. Opgeven kan via de website van de Bibliotheek aan de Vliet of aan de balie in de bibliotheek. Ervaring met kunst en kunst kijken is niet nodig. De prijs voor de bijeenkomsten is 35 euro voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen 45 euro.

 

Details bekijken

“We gaan met elkaar bespreken wat er allemaal te zien is in een schilderij”, vertelt Naomi Lamens over de Florence Kunst Werkplaats die zij gaat geven. “We hebben het over wat zien we, waar we dat aan zien en wat dat zegt.” Naomi die zelf kunstenares is en werkt als kunstdocent bij expertisecentrum Mariahoeve van Florence, weet als geen ander dat iemands oog vaak wordt getrokken door een specifiek detail. “Al die details die we zien, gaan we gezamenlijk bekijken en bespreken. Daarmee onderzoeken we de betekenis van het schilderij.”

 

Eigen gevoel

Naomi benadrukt dat iedereen zijn of haar eigen visie op een schilderij zal hebben. “Dat is logisch, want kunst is iets heel persoonlijks en iedereen heeft zijn eigen gevoel, herinneringen en mening. Elke visie is juist. Dat is juist zo mooi aan samen kunst kijken: je gaat het kunstwerk op verschillende manieren interpreteren. Aan het eind van de reeks heeft elke deelnemer onder de knie om op een andere manier naar kunst te kijken. Daarmee wordt een volgend museumbezoek een heel andere ervaring.” Alle deelnemers krijgen de bekeken kunstwerken, afgedrukt op goede kwaliteit papier in een map, mee naar huis. “Zo kan iedereen nog nagenieten. Het kan ook zijn dat we met elkaar besluiten een van de kunstwerken die we hebben bekeken, te gaan namaken.”

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.