Samen kunst kijken in Voorburg

Florence organiseert de workshops ‘Samen Kunst Kijken’.

Samen kunst kijken in Voorburg

Florence kunst

Mensen van 60 jaar en ouder gaan in groepsverband naar kunst kijken. De workshop is onderdeel van de Florence Kunst Werkplaats en laat deelnemers op een leuke en ontspannen manier details op schilderijen ontdekken.

Beginners en gevorderden

De workshops vinden plaats op vrijdag 5, 12, 19, 26 oktober en 2 november van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg aan de Koningin Julianalaan 257. Zowel beginners, als mensen die al eerder een reeks workshops hebben gevolgd zijn welkom. De kunstwerken die deze bijeenkomsten getoond en besproken worden staan in het teken van ‘ontmoetingen’. De kosten voor de vijf bijeenkomsten zijn 35 euro voor leden van de bibliotheek en 45 euro voor niet-leden. Opgeven kan via Bibliotheek aan de Vliet.

Details kunst bekijken

“We gaan met elkaar bespreken wat er allemaal te zien is in een schilderij”, vertelt Naomi Lamens. “We hebben het over wat zien we, waar we dat aan zien en wat dat zegt.” Naomi die zelf kunstzinnig therapeut is, weet als geen ander dat iemands oog vaak wordt getrokken door een specifiek detail. “Al die details die we zien, gaan we gezamenlijk bekijken en bespreken. Daarmee onderzoeken we de betekenis van het schilderij.” Alle deelnemers krijgen de bekeken kunstwerken, afgedrukt op goede kwaliteit papier, mee naar huis.

Actiever leven

De Florence Kunst Werkplaats maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden.

 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.