Kunstzinnig therapeut

De kunstzinnig therapeut helpt u om in beeld te brengen wat in woorden of daden niet meer lukt.

Kunstzinnig therapeut | regio Den Haag | Florence

Kunstzinnige therapie

In de kunstzinnige therapie wordt medische en psychologische kennis gecombineerd met een kunstzinnige activiteit. Dat kan een beeldende activiteit zijn, maar ook een verbale activiteit zoals gedichten lezen en maken. Mensen die actief bezig zijn op kunstzinnig gebied, spreken hun gezonde kern aan, zo is de achterliggende gedachte. Daarbij gaat het nadrukkelijk om het creatieve proces en niet om het eindresultaat.

Kunstzinnig therapeut laat u uw kwaliteiten ontdekken

De kunstzinnig therapeut legt tijdens de therapie de nadruk op uw eigen kwaliteiten. U ontdekt wat u juist allemaal nog wel kunt, naast wat u niet meer of moeilijker kunt. De kleuren en vormen waarmee u werkt, hebben een helende werking en vormen het uitgangspunt in het kunstzinnig werken. Omdat ieder mens uniek is, wordt de therapie altijd op maat aangeboden. In de therapie wordt gebruikgemaakt van allerlei materialen uit de beeldende kunst, zoals verf, klei, potloden, pastelkrijt, houtskool en speksteen. De therapeut onderzoekt welke materialen en welke werkvormen het beste passen bij uw behoefte. Het is een laagdrempelige vorm van therapie, waar je van tevoren geen ervaring mee hoeft te hebben.

Aanvulling op de reguliere zorg

Kunstzinnige therapie is een aanvulling op de reguliere zorg en behandeling die u krijgt. De therapeut is onderdeel van het multidisciplinair team en werkt daarin samen met onder anderen de specialist Ouderengeneeskunde, de psycholoog en de logopedist. Met elkaar wordt er alles aangedaan om u zich weer beter te laten voelen, om bepaalde gebeurtenissen te verwerken of om u beter om te laten gaan met wat er in uw leven speelt. De therapie is breed inzetbaar bij uiteenlopende hulpvragen zowel op fysiek, cognitief, psychisch als sociaal vlak.  Denk hierbij aan het ervaren van ontspanning of juist activering. Het vergroten van de concentratie. Het versterken van het gevoel van eigenwaarde, het vergroten van het zelfvertrouwen en ondersteuning bij acceptatie- en verwerkingsproblemen.

Kunstzinnige therapie: breed inzetbaar

De kunstzinnige therapie wordt gegeven binnen de verschillende woonzorglocaties van Florence. Een kunstzinnig therapeut gaat met u aan de slag als u bijvoorbeeld al op jonge leeftijd dementie krijgt of wanneer u als oudere te maken heeft met psychiatrische problemen. Ook wanneer u nog zelfstandig thuis woont, kunt u gebruikmaken van deze vorm van therapie.

Meer informatie kunstzinnige therapie regio Den Haag

Als u meer informatie wilt over wat de kunstzinnig therapeut van Florence voor u kan betekenen, neemt u dan contact met ons op via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Wij vertellen u graag meer over de kunstzinnige therapie en brengen samen met u de mogelijkheden in kaart.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.