Geriatrische revalidatiezorg

Geriatrische revalidatiezorg | Den Haag en omgeving | Florence

Moet u herstellen van een operatie aan uw heup, knie of schouder? Of van een herseninfarct? Florence biedt geriatrische revalidatiezorg na uw ziekenhuisopname.

 

Revalidatiezorg na uw ziekenhuisopname

Geriatrische revalidatiezorg is zorg speciaal gericht op ouderen. U kunt met deze vorm van zorg spoedig herstellen en weer uw dagelijks leven oppakken.

 

Deskundige begeleiding en behandeling

Wanneer u revalideert bij Florence, kunt u rekenen op deskundige behandeling en begeleiding bij uw herstel. Met een helder advies en tegelijkertijd veel ruimte voor uw wensen en behoeften. Revalideren bij Florence betekent dat u zorg en behandeling ontvangt volgens een zorgpad. Zo is voor u op elk moment inzichtelijk wanneer u welke behandeling ontvangt. Florence heeft twee expertisecentra in de regio Den Haag waar revalidatiezorg wordt aangeboden. De revalidatie is bedoeld voor mensen die herstellen na een operatie aan bijvoorbeeld heup, knie of schouder of na een beroerte. Ook hebben wij speciale revalidatietrajecten voor mensen met dementie.

 

Drie fasen geriatrische revalidatiezorg

Florence werkt tijdens het revalidatietraject in drie fasen. Daarmee is het voor u precies duidelijk waar u in het revalidatietraject zit. Hieronder leggen we de drie fasen graag aan u uit.

 

  • Diagnostische fase: in deze eerste fase wordt u onderzocht door onder anderen de arts, fysiotherapeut en ergotherapeut. Zij stellen een revalidatieplan voor u op. Ook overleggen zij met u de datum waarop u weer naar huis kunt. 
  • Revalidatiefase: in deze tweede fase ontvangt u de daadwerkelijke behandelingen. Deze zijn van hoge kwaliteit en zo optimaal mogelijk op uw wensen en behoeften afgestemd. 
  • Nazorgfase: met goede nazorg ontvangt u ook thuis nog passende ondersteuning. In deze laatste fase van uw revalidatietraject kunt u denken aan poliklinische behandelingen of ondersteuning van een fysiotherapeut, ergotherapeut of thuiszorgmedewerker.

 

Indicatie geriatrische revalidatiezorg nodig

Geriatrische revalidatiezorg is in aansluiting op een ziekenhuisopname. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis beoordeelt in afstemming met uw behandelend specialist of u in aanmerking komt voor geriatrische revalidatiezorg. Op basis van de indicatie die u krijgt, worden de kosten van de geriatrische revalidatiezorg betaald vanuit uw basiszorgverzekering. Uw eigen risico is van toepassing.

 

Wachttijden geriatrische revalidatiezorg

Over het algemeen zijn er geen of korte wachttijden voor de geriatrische revalidatiezorg bij Florence.

 

Meer informatie geriatrische revalidatiezorg

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van revalidatiezorg bij Florence neemt u dan contact met ons op via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000 (24/7 bereikbaar). Bekijkt u ook onderstaande video's over revalideren bij Florence. Deze vertellen u meer over wat u kunt verwachten.

 

Video over Meneer Van Dam die revalideert bij Florence

 
Video over Florence Expertise beroerte

 

 
Video over Florence Expertise Traumatologie

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.