Longreactivering bij COPD

Longreactivering bij COPD

Een chronische longaandoening kan uw leven ernstig belemmeren. Dagelijkse handelingen zijn niet langer vanzelfsprekend. De specialisten van Florence helpen u graag. Bijvoorbeeld bij het verbeteren van uw conditie of bij het kiezen voor speciale hulpmiddelen. 

Meer lucht, prettiger leven

Voor mensen met een longaandoening biedt Florence een speciaal reactiverings-programma. Het doel van het programma is om een ziekenhuisopname te voorkomen. Ook wordt verdere achteruitgang door de longaandoening zo veel mogelijk tegengegaan.

 

Wat houdt het programma in?

Het programma vindt plaats op de dagbehandeling van Florence verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag. 

 

Afhankelijk van de begeleiding die u al gekregen heeft, duurt uw deelname aan het programma zes tot acht weken. Tijdens die weken wordt u twee tot drie keer een volledige dag of dagdeel op de dagbehandeling verwacht. U werkt samen met een team van behandelaars aan uw conditie en ontvangt ondersteuning bij acceptatie van uw ziekte en prognose.

 

Op de dagbehandeling krijgt u voorlichting van een gespecialiseerde COPD-verpleegkundige en begeleiding bij uw medicatiegebruik. Daarnaast worden uw bloeddruk en zuurstofwaarden van het bloed gemeten en u wordt behandeld door de fysiotherapeut, ergotherapeut en zo nodig de diëtist. Ook bekijken we welke aanpassingen in huis en hulpmiddelen uw leven aangenamer kunnen maken.

 

Wie kunnen deelnemen aan dit programma?

U komt in aanmerking voor dit programma indien u een longaandoening heeft als longemfyseem of chronische bronchitis én de klachten van de longaandoening de laatste tijd zijn toegenomen.

 

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan het longreactiveringsprogramma? Dan heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt contact opnemen met de dagbehandeling van expertisecentrum Gulden huis  via 070 – 754 46 49.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.