florence labels

Wonen met zorg in Steenvoorde in Rijswijk

Wonen met zorg in Rijswijk | Steenvoorde | Florence

Woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk biedt verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg voor mensen met geheugenproblemen (psychogeriatisch) en chronische lichamelijke ziektes (somatisch). Steenvoorde beschikt ook over een gesloten afdeling. Voor opname binnen de zorgafdelingen is een zorgindicatie nodig. Kortdurende opname is mogelijk op indicatie en particuliere basis. Bij Steenvoorde horen ook de Parkwoningen (aanleunwoningen) op het eigen terrein. Florence biedt in de twee nabijgelegen wooncomplexen Over de Bogaard en Boogvoorde thuiszorg.


Wonen binnen Steenvoorde 

Binnen woonzorgcentrum Steenvoorde van Florence aan de Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk kunt u wonen als het zelfstandig wonen niet meer gaat. Met zorg op maat kunt u uw leven naar eigen inzicht leiden. Naast de verzorgingshuiszorg biedt Steenvoorde ook zwaardere zorg aan mensen met geheugenproblemen en lichamelijke problematiek. Neemt u voor meer informatie contact op met Steenvoorde via info@florence.nl of via  070 - 754 57 24.

 

Tijdelijke zorg in Zorghotel

Het kan natuurlijk zijn dat u tijdelijk niet zelfstandig kunt wonen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname . In dat geval kunt u, op particuliere basis, binnen Steenvoorde tijdelijke herstelzorg ontvangen. Een tijdelijk logeeradres vindt u in ons Zorghotel. U kunt ook thuiszorg ontvangen of terecht op onze dagverzorging binnen woonzorgcentrum Steenvoorde. Voor reservering of informatie belt u met Zorgwinkel Rijswijk, 070 - 41 31 000.

 

Kosten Steenvoorde

U vindt een overzicht van de kosten in de prijslijst van Steenvoorde.

  

Parkwoningen op terrein Steenvoorde

Op het terrein van Steenvoorde bevinden zich de zogenoemde Parkwoningen. Deze zelfstandige huurwoningen bestaan uit een- en tweekamerappartementen op de begane grond en de eerste etage. De woningen op de eerste verdieping zijn met een trap bereikbaar. Bij een aantal woonblokken bevindt zich een traplift. Bewoners kunnen hun scootmobiel kwijt in het portiek van de woningen. In de gezamenlijke schuur kunnen fietsen worden gestald. De Parkwoningen worden door Florence verhuurd aan mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Er is een wachtlijst waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Neemt u hiervoor contact met ons op via info@florence.nl of via 070 - 754 57 24.

 

Wonen in Boogvoorde in Rijswijk

Binnen complex Boogvoorde in Rijswijk worden zorgwoningen verhuurd door Rijswijk Wonen. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten van woonzorgcentrum Steenvoorde en van de thuiszorg van Florence. Om in aanmerking te komen voor de zorgwoningen in Boogvoorde moet u aan de volgende punten voldoen:

 

  • U heeft minimaal twee keer per dag (4 uur per week) hulp nodig bij de persoonlijke verzorging, voor een periode langer dan een jaar. Hierbij worden het aan- en uittrekken van steunkousen en huishoudelijk hulp niet meegerekend.
  • U komt in aanmerking voor een sociale huurwoning.

 

Wanneer u interesse heeft in een wonen in Boogvoorde, dan kunt u op de wachtlijst worden geplaatst. Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Zorgbemiddeling van Florence via zorgbemiddeling@florence.nl of via 070 - 754 57 24. De volgorde van plaatsing gaat via een scorelijst. Dat betekent dat u eerder in aanmerking komt voor een zorgwoning in Boogvoorde wanneer u meer zorg nodig heeft. Daarbij wordt gekeken naar uw zorgbehoefte, uw mobiliteit en de mate waarin het voor u belangrijk is om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten in Steenvoorde. Wanneer u meer dan tien uur persoonlijke zorg nodig heeft, krijgt u een vrijstelling van het maximaal inkomen.

 

Wonen in Over de Boogaard

De woningen van het complex Over de Boogaard aan de Hilvoordestraat liggen eveneens in de wijk Steenvoorde. Deze woonlocatie is met recht centraal te noemen. Er zijn veel faciliteiten in de wijk en u kunt terecht in woonzorgcentrum Steenvoorde. De appartementen hebben een tot twee slaapkamers. De woonkamer heeft een open keuken. De keukens zijn afgewerkt zonder apparatuur. De badkamers zijn voorzien van douche, wastafel en toilet. De buitenruimte bestaat uit een balkon en is verbonden met de slaapkamer. Gelegen aan de hal vind u een ruime berging. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift. Parkeren kunt u in de directe omgeving. Zorg kunt u regelen via Florence. Interesse? De woningen worden verhuurd door Vesteda.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
Comfortabele suites vindt u in ons Zorghotel in Rijswijk. Hier kunt u heerlijk ontspannen en tegelijkertijd een beroep doen op...
Zwemmen is goed voor de gezondheid. Zwemmen ontspant uw geest, verbetert uw conditie en maakt (pijnlijke) spieren soepel...
Thuis voelt u zich het prettigst. Florence begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij verschillende vormen van thuiszorg.
Comfortabele suites vindt u in ons Zorghotel in Rijswijk. Hier kunt u heerlijk ontspannen en tegelijkertijd een beroep doen op...
Woonzorgcentrum Steenvoorde ligt dichtbij het gezellige winkelcentrum In de Boogaard en is goed bereikbaar met de auto en openbaar...
Ons activiteitenprogramma stemmen wij af op uw wensen. 
Florence vindt het belangrijk dat u als bewoner/cliënt invloed heeft op te nemen beslissingen. Zowel op wijkniveau als op het...
Locatie
Woonzorgcentrum Steenvoorde
070 - 754 22 22
Generaal Spoorlaan 62
2285 CH Rijswijk
info@florence.nl