Handige internetsites voor mantelzorgers

Handige internetsites voor mantelzorgers

Op de volgende websites kunt u als mantelzorger meer informatie vinden. Daarmee ziet u dat u er niet alleen voor hoeft te staan.

 

• www.mantelzorgdenhaag.nl: alles over onder andere de steunpunten Mantelzorg.
• www.welzijn-rijswijk.nl: Welzijn Rijswijk is een organisatie van vrijwilligers die zich ook inzet voor de mantelzorgers in hun gemeente. U vindt op deze website een overzicht van activiteiten speciaal voor mantelzorgers.
• www.divadelft.nl: het Steunpunt Mantelzorg en Informele Ondersteuning van Diva Delft organiseert cursussen, themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten voor mantelzorgers in Delft. Ook kunt u er terecht voor persoonlijke ondersteuning en voor vervangende zorg of een Maatje voor Mantelzorgers.
• www.mezzo.nl: de website van de landelijk vereniging voor mantelzorgers. Hier vindt u meer adressen bij u in de buurt waar u voor advies en hulp terecht kunt.
• www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl: hét digitale contactpunt voor mantelzorgers in Nederland. Hier kunt u onder meer verhalen lezen van andere mantelzorgers en ook advies vragen.
• www.sharecare.nl: het onderdeel 'Zorgsite, delen van de zorg' kan mogelijk ook op u van toepassing zijn wanneer u bijvoorbeeld ver weg woont en de mantelzorg deelt of moet afstemmen met anderen.
• www.denhaagdoet.nl: via deze website kunt u als mantelzorger van iemand in Den Haag, of wanneer u zelf in Den Haag woont, een kortingspas aanvragen. Hiermee krijgt u korting bij bedrijven in Den Haag en korting op een bezoekje aan de bioscoop of het theater.
• www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mantelzorg: de overheid ondersteunt mantelzorgers met bijvoorbeeld respijtzorg. Via deze website vindt u ook meer informatie over de wettelijke regelingen en nieuws rondom mantelzorg.

• www.dementie.nl: Dit online platform is een initiatief van Alzheimer Nederland en samen met partners ontwikkeld. Je kunt er vragen stellen, antwoorden vinden én delen. Of het nu gaat om praktische zaken of inhoudelijke zorgvragen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.