Kinderthuiszorg

De beste zorg krijgt een kind van zijn ouders, maar soms is er Kinderthuiszorg nodig voor medische zorg.

Kinderthuiszorg van Florence

Inschakelen kinderthuiszorg Florence

U kunt de Kinderthuiszorg van Florence inschakelen op het moment dat uw kind zorg nodig heeft. Denkt u aan onder meer kortdurende zorg bij een plotselinge ziekte of bij revalidatie, langdurige zorg bij een chronische ziekte of beperking en terminale zorg. Florence biedt de specialistische kinderthuiszorg aan in Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland en Wassenaar. Woont u in een andere gemeente, dan is dit altijd bespreekbaar.

Advies, begeleiding en ondersteuning thuis en op school

Onze kinderverpleegkundigen komen bij u thuis of gaan naar het kinderdagverblijf of school van uw kind om de benodigde medische zorg te bieden. Daarmee kan uw kind vaak eerder uit het ziekenhuis komen, in zijn eigen vertrouwde omgeving zijn en ondanks zijn ziekte gewoon naar school gaan. Onze zorg is altijd persoonlijk en flexibel. Wij proberen zoveel mogelijk uw gezinsleven te laten functioneren zoals u dat gewend bent. U krijgt advies, persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Bij complexe kinderthuiszorg kijken wij met elkaar hoe deze het best gecoördineerd kan worden. Indien nodig geven wij voorlichting over de speciale zorg voor uw kind aan betrokkenen, bijvoorbeeld aan de leerkracht.

Kosten en aanvragen kinderthuiszorg

De kinderthuiszorg wordt, afhankelijk van verschillende factoren, vergoed vanuit:

 • De Wet langdurige zorg (Wlz).
 • De Zorgverzekeringswet (Zvw),
 • De Medisch-specialistische Verpleging Thuis (MSVT).

Florence kijkt samen met u welke zorg nodig is en via welk budget u dit kunt aanvragen. Wij helpen en adviseren u bij het aanvragen van een zorgindicatie of bij het aanvragen van een herindicatie.

Geboden medische zorg voor uw kind

De kinderverpleegkundigen van Kinderthuiszorg Florence voeren een grote verscheidenheid aan verpleegkundige en medisch-technische handelingen uit. Denkt u onder meer aan: 

 • Inbrengen van een neussonde.
 • Geven van voeding via een sonde (ook PEG-sonde, Mic-Key-voedingssonde en Jejunemsonde).
 • Toedienen van medicatie: intraveneus, subcutaan of intramusculair.
 • Toedienen van zuurstof.
 • Bewaken van het zuurstofgehalte in het bloed (saturatiebewaking).
 • Bewaken van de monitor waarop uw kind is aangesloten.
 • Wondverzorging.
 • Medicinale zalfbehandelingen.
 • Instrueren van mantelzorgers.
 • Nazorg na een verblijfsperiode van uw kind in de couveuse. 

Samenwerking voor beste kinderthuiszorg

Om de ondersteuning voor jonge kinderen die zorg nodig hebben in onze regio, zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen, werkt Florence samen met verschillende partijen. Met elkaar wordt er overlegd hoe de beste zorg aan kinderen kan worden geleverd die kort of langdurig ziek zijn. Ook worden elkaars verpleegkundigen ingezet om zoveel mogelijk zorg op maat te bieden. Kinderthuiszorg Florence werkt samen met: 

Meer informatie Kinderthuiszorg Florence

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Kinderthuiszorg Florence via 070 - 754 10 00 of via kinderthuiszorg@florence.nl

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.