florence labels

Turkse woonzorgafdeling voor oudere moslim in Den Haag

Turkse woonzorgafdeling voor oudere moslims in Den Haag | Florence

CoornhertCentrum van Florence in Den Haag heeft een Turkse woonzorgafdeling. De woonzorgafdeling draagt de naam Turkuaz en bestaat uit dertien woonruimten voor oudere Turkse moslims.


Zelfstandig wonen met of zonder zorg

De bewoners van de Turkse woonzorgafdeling hebben een eigen slaap- en badkamer en maken daarnaast gebruik van de gezamenlijke ruimtes. De bewoners wonen binnen CoornhertCentrum zelfstandig en beschermd en hebben alle vrijheid om familie te ontvangen. Ze maken gebruik van de zorg die ze nodig hebben. Het zorgaanbod wordt op deze speciale Turkse woonzorgafdeling ondersteund door de Islamitische Stichting Nederland (Hollanda Diyanet Vakfi) en het Turks Platform Den Haag (TPD).

 

Speciale voorzieningen voor oudere Turkse moslims

De Turkse woonzorgafdeling Turkuaz heeft daarnaast een aantal specifiek op de moslimouderen gerichte voorzieningen. Daarmee kunnen de bewoners hun leven naar eigen inzicht blijven invullen zoals ze dat gewend waren.

 

• Zo heeft de Turkse woonzorgafdeling een bezinningsruimte;
• is er een gezamenlijke huiskamer waar, dankzij een schotelantenne, naar televisie- en radioprogramma’s in de eigen taal kan worden gekeken en geluisterd;
• is een deel van het zorgpersoneel de Turkse taal machtig;
• worden op de afdeling halalmaaltijden geserveerd, ook is het mogelijk zelf te koken;
• is een bezoek van een imam mogelijk;
• en wordt bij de diverse activiteiten altijd rekening gehouden met de achtergrond en de interesses van de Turkse bewoners.

 

Interesse en meer informatie over speciale Turkse woonzorgafdeling

Bent u van Turkse afkomst en heeft u interesse in wonen op de Turkse woonzorgafdeling Turkuaz in CoornhertCentrum? Of denkt u dat het iets is voor uw naaste? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie en kunnen u ook een rondleiding geven. Voor het wonen binnen een woonzorgafdeling heeft u een ZZP-indicatie (Zorg Zwaarte Pakket) nodig. Wij kunnen u ook helpen bij het doen van de aanvraag van de ZZP-indicatie. U kunt een afspraak maken met Fatma Aslantas via fatma.aslantas@florence.nl of 06 39 85 12 75 of Yingzi Zhan via yingzi.zhan@florence.nl of 06 39 85 06 32. 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
In CoornhertCentrum van Florence kunt u wonen met of zonder zorgindicatie. U huurt uw appartement in CoornhertCentrum van Woonzorg...