Twee Haagse winnen Florence Concours

De finale van het Florence Concours heeft plaatsgevonden.

Twee Haagse winnen Florence Concours

De finale

De finale van het evenement, in expertisecentrum Mariahoeve in Den Haag, bracht prachtige optredens van 6- tot en met 18-jarigen. Zij lieten diverse klassieke werken tot in de perfectie klinken.

Eerste prijs junioren

De eerste prijs in de categorie Junior, 12 tot en met 18 jaar, ging zondag naar de 14-jarige fluitiste Morjemke Barkaszi uit Den haag. Volgens de jury speelde ze haar razend moeilijke stuk van Cheminade virtuoos en expressief. Ze maakte mooie lange muzikale lijnen en goede contrasten en speelde overtuigend samen met haar begeleider.

Eerste prijs mini’s

In de categorie Mini’s, 6 tot 11 jaar, won de 11-jarige violist Arthur Zuzarte uit Den Haag. Hij won door zijn overtuigende presentatie. Hij stond prachtig en innemend te spelen met een mooie klank. Hij kon het stuk heel goed overbrengen aan het publiek.

De uiteindelijk keuzes voor de jury waren moeilijk, want net als voorgaande jaren waren de finalisten in de categorieën Mini en Junior van een hoogniveau.

De finale in expertisecentrum Mariahoeve werd druk bezocht. Niet alleen familie en vrienden van de deelnemers kwamen, ook bewoners en cliënten en andere geïnteresseerden wisten het Concours te vinden.

Cultuur dichtbij

Florence brengt met het Florence Concours een cultureel evenement graag naar de mensen toe. Het is voor bewoners van woonzorgcentra namelijk niet altijd even makkelijk om de deur uit te gaan voor bijvoorbeeld een klassiek concert. De voorronden, de halve finale en de finale van het Florence Concours vinden met die reden altijd plaats binnen de woonzorgcentra van Florence.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.