Uitspraak Regionaal Tuchtcollege

Het Regionaal Tuchtcollege heeft een maatregel opgelegd.

Uitspraak Regionaal Tuchtcollege

De arts

De euthanasie vond plaats in 2016 in expertisecentrum Mariahoeve in Den Haag. De betreffende arts is sinds medio 2016 met pensioen.

De uitspraak van de IGJ is hier  te lezen. De betreffende arts heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan. Een verklaring namens de arts is hier te lezen.

Het onderzoek

Euthanasie en de zorg in de laatste fase van het leven is vooral een aangelegenheid tussen arts, patiënt en familie. Als zorginstelling past Florence discretie en terughoudendheid. Zolang de zaak nog in onderzoek is van het Openbaar Ministerie zullen we verder geen inhoudelijke mededelingen doen.

De Regionale Toetsingscommissie Euthanasie (RTE) meldde eind 2016 dat er een onderzoek zou plaatsvinden naar de wijze waarop de euthanasie is uitgevoerd.

Het onderzoek leidde eind september 2017 tot de mededeling van het Openbaar Ministerie dat een vervolgonderzoek zou worden gestart. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meldde dat zij een tuchtklacht zou indienen tegen de arts.

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.300 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en service.

                        ///einde bericht\\\

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Polderman, senior communicatieadviseur, via yvonne.polderman-pr@florence.nl of via 070 - 754 44 28/ 06 -39 85 11 24.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.