Vaccineren cliënten begonnen

Florence is gisteren begonnen met het vaccineren van de cliënten van de zorglocaties die verpleeghuiszorg ontvangen.

Vaccineren cliënten begonnen

Stap in de goede richting

Florence is blij dat het vaccineren nu van start is gegaan. Al maandenlang zetten alle medewerkers zich elke dag in om het coronavirus buiten de deur te houden. Ook vrijwilligers en naasten zetten zich in door zich aan de maatregelen te houden. Met het vaccineren wordt nu een belangrijk stap in de goede richting gezet. Met het vaccin worden cliënten beter beschermd. Na deze eerste vaccinatie volgt op termijn de tweede.

Ruim zevenhonderd vaccinaties

In totaal worden er zo’n zevenhonderd mensen gevaccineerd die verpleeghuiszorg krijgen van Florence. De vaccinaties vinden plaats van dinsdag tot en met vrijdag en worden gezet voor de eigen artsen en verpleegkundigen op de locaties. De bereidheid onder de cliënten is groot. Meer dan 90 procent laat zich vaccineren.

Bereidheid is groot

Ook een groot deel van de medewerkers van Florence heeft zich inmiddels laten vaccineren. Zorgmedewerkers van Florence laten op social media zien dat ze de vaccinatie hebben genomen. Zij vormen daarbij een hart met hun handen. Daarmee geven ze aan dat ze de vaccinatie niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de cliënten nemen. Florence hoopt dat over een tijd de zorg en ondersteuning weer normaal wordt en dat activiteiten weer kunnen worden opgepakt. Tot die tijd blijven de RIVM-maatregelen natuurlijk van kracht.