Suus van der Meer, kwaliteitsverpleegkundige

Suus van der Meer is sinds november 2018 werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige bij Revalidatie & Screening van Florence. Een functie met veel uitdagingen. Samen met haar collega Sabine de Vos houdt ze zich bezig met de kwaliteit van zorg op de revalidatieafdelingen van Florence. Suus vertelt meer over de inhoud van haar functie.

Suus van der Meer, kwaliteitsverpleegkundige

“Vaak beginnen we de dag op een afdeling tijdens de overdracht. Zo weten we direct of er bijzonderheden zijn waar wij in kunnen ondersteunen. Bij Revalidatie en Screening heb je dagelijks te maken met opnames vanuit het ziekenhuis. Indien er complexe opnames zijn, zorgen wij er voor dat alle benodigdheden aanwezig zijn. Zo komt het voor dat het Technisch Team van Florence ingeschakeld wordt omdat een cliënt komt revalideren, maar nog antibiotica via het infuus krijgt. Ook lopen we audits, organiseren we scholingen in samenwerking met de praktijkopleider, ondersteunen we collega’s waar nodig en organiseren we diverse themamaanden. Zo hebben we in mei de maand van hygiëne georganiseerd. We hebben posters opgehangen, een stand neergezet, een klinische les opgesteld en het spel “Wie is de mol?” gespeeld. Dit zorgde voor een hoop enthousiaste reacties en bewustwording over dit onderwerp."

Maar wat maakt het werken bij Revalidatie & Screening nu zo leuk en uitdagend? "Er is een grote diversiteit aan cliënten. De ene cliënt revalideert na een geplande operatie, de ander na een herseninfarct, een ongeluk met als gevolg een gebroken been of COPD. 

Het is mooi om te zien dat je met een heel team van betrokken disciplines de cliënt weer op weg helpt, waardoor hij of zij weer een stuk zelfstandigheid terugkrijgt. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, waardoor je als professional serieus genomen wordt en kunt groeien. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en benieuwd bent het werken bij Revalidatie & Screening, kom dan een keer meelopen!”

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.