Verzorgingshuis Duinhage

het Hofstad Lyceum adopteerde woonzorgcentrum Duinhage .

Verzorgingshuis Duinhage

De grote dag

Bewoners van Duinhage waren in groten getale aanwezig. Samen met de leerlingen doorliepen zij een feestelijk programma met zang, toneel en een Koningsbingo. De feestvreugde werd verhoogd door de aanwezigheid van premier Mark Rutte.

Adoptie met confetti en luid applaus

De minister-president trotseerde de westerstorm om aanwezig te zijn bij de bekrachtiging van de samenwerking tussen het Hofstad Lyceum en Duinhage. De premier hield een inspirerende toespraak en sprak zijn waardering uit voor de initiatieven die de adoptie mogelijk hadden gemaakt. Rutte noemde de adoptie: "Nederland op zijn best." Hoogtepunt van de middag was natuurlijk de ondertekening van de adoptieovereenkomst door alle partijen, met de handtekening van de minister-president als kers op de taart. De adoptie was hiermee een feit en werd in een regen van confetti en onder luid applaus door jong en oud in de zaal ontvangen.

Maandelijkse bezoekjes

Leerlingen van het Hofstad Lyceum zullen de bewoners van Duinhage maandelijks bezoeken om samen spellen te doen, te zingen of te tuinieren. Ook het gezamenlijk uitvoeren van muziek, theater of musical staat op het programma. Er hebben zich al meer dan veertig leerlingen aangemeld voor deze activiteiten.

Adopteer een verzorgingshuis

Het idee van ‘Adopteer een verzorgingshuis’ is afkomstig van de Stichting Creatief Onderwijs (SCO). Deze stichting wil zoveel mogelijk scholen (basis en voortgezet onderwijs) een verzorgingshuis laten adopteren door heel Nederland. SCO helpt hierbij door diensten en producten aan te bieden aan scholen en verzorgingshuizen om makkelijker met elkaar activiteiten te ondernemen. Elke combinatie ‘school-verzorgingshuis’ krijgt daarnaast duizend euro dankpremie om in te zetten voor de gezamenlijke activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.adopteereenverzorgingshuis.nl

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.