Revalidatie na een botbreuk of buikoperatie in Den Haag

Revalidatie na botbreuk of buikoperatie | Florence | Den Haag

De gevolgen van een valpartij kunnen groot zijn, zeker wanneer u wat ouder bent. Soms is er revalidatie nodig na een botbreuk. Het HagaZiekenhuis en expertisecentrum Gulden Huis van Florence werken samen in een heelkunde-project. Dat betekent dat u verblijft en revalideert bij Florence en u regelmatig wordt bezocht door een chirurg uit het HagaZiekenhuis. Ook wanneer u moet revalideren na een buikoperatie kunt u bij ons terecht. Voor revalidatie na een botbreuk of buikoperatie in Den Haag bent u bij ons aan het juiste adres. Florence en het HagaZiekenhuis helpen wij u weer zo goed mogelijk op de been.

 

Revalideren en verblijven in expertisecentrum Gulden Huis

Een arm of been breken is erg vervelend. Zo’n breuk heeft vaak een enorme impact. Vooral als daar ook nog complicaties bij komen. Dan kan een langer durende revalidatie noodzakelijk zijn. Ook een buikoperatie vraagt vaak om revalidatie. Uw conditie kan na zo’n ingreep ernstig zijn verzwakt. Binnen Gulden Huis van Florence kunt u terecht voor revalidatie na een botbreuk of een buikoperatie. U verblijft tijdens uw revalidatie in het expertisecentrum Gulden Huis. Om u zo goed mogelijk te helpen, werken het HagaZiekenhuis en Florence intensief samen: de chirurg loopt visite in het Gulden Huis en de arts en de behandelaars overleggen één keer per week met elkaar.

 

Hoe werkt de revalidatie na een botbreuk of buikoperatie?

 

  • Florence en het HagaZiekenhuis bieden de revalidatie na een botbreuk of buikoperatie aan in Den Haag, maar de revalidatie is bestemd voor heel de regio, dus ook voor mensen uit Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar.
  • U wordt - na een ziekenhuisopname - zo snel mogelijk overgeplaatst naar expertisecentrum Gulden Huis van Florence. Daar wordt direct begonnen met uw revalidatie na een botbreuk of buikoperatie.
  • Op de eerste dag maakt u kennis met alle betrokkenen, onder wie uw arts, de verzorgenden, de fysiotherapeut en de ergotherapeut. Samen spreekt u de zorg door.
  • Uw arts en behandelaars kijken niet alleen naar de gevolgen van de val, maar besteden ook uitgebreid aandacht aan de oorzaak. Ligt het bijvoorbeeld aan verminderde kracht? De inrichting van uw huis? Medicijngebruik? Uw schoenen? Of misschien een hulpmiddel dat u gebruikt?
  • Het is logisch dat u vragen heeft. U vraagt zich misschien af of u nog wel zelfstandig kunt lopen of uw eigen huishouden kunt blijven doen. Wij beantwoorden deze vragen graag. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk tijdens uw revalidatie na een botbreuk of buikoperatie.
  • Chirurg Jan Hein Allema van het HagaZiekenhuis legt eens in de veertien dagen bezoeken af in expertisecentrum Gulden Huis van Florence. U hoeft dus niet extra heen en weer naar het ziekenhuis. Ook uw verzorgenden en behandelaars kunnen vragen stellen. Op die manier vindt er een optimale communicatie plaats die uw revalidatie na een botbreuk of buikoperatie ten goede komt.
  • Uw behandelteam overlegt één keer per week, dat is vaker dan op een reguliere afdeling. Uiteraard zijn er meer beslismomenten.
  • Een gemiddeld revalidatie na een botbreuk of buikoperatie duurt drie tot zes maanden. De opbouw van het beweegprogramma bij revalidatie na een buikoperatie verloopt sneller dan bij een revalidatie na een botbreuk.

 

Meer informatie over revalidatie na een botbreuk of buikoperatie

Als u revalidatie na een botbreuk of buikoperatie nodig heeft, neemt u dan contact met expertisecentrum Gulden Huis van Florence via info@florence.nl of via 070 - 754 50 00. Herstelt u van een operatie aan uw heup, knie of schouder? Of van een herseninfarct? Ook dan kunt u bij Florence terecht. Florence biedt geriatrische revalidatiezorg op diverse woonzorglocatie in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Ook hebben wij speciale revalidatietrajecten voor mensen met dementie.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.