Wensenprogramma van Florence Wenst

Cultuur, contact & ontmoeting en sport & beweging. Florence Wenst heeft een wensenprogramma binnen deze thema's.

Wensenprogramma Florence Wenst

Jaarlijkse activiteiten

De Stichting Florence Wenst heeft een Wensenprogramma samengesteld met daarin opgenomen alle activiteiten die Florence Wenst jaarlijks wil realiseren. De wensen zijn onderverdeeld in drie thema’s die elkaar kunnen overlappen.

Cultuur voor meer plezier

Het bezoeken van een museum of muziek- of theatervoorstelling is voor de bewoners en de cliënten van Florence en voor kwetsbare mensen, onder wie ouderen, in een wijk vaak niet mogelijk. Dat is een gemiste kans, want uit onderzoek blijkt dat culturele activiteiten juist bij mensen veel plezier, emotie en herinnering oproepen. Met die reden maakt Florence Wenst jaarlijks onder meer het Florence Concours, de Florence Musicals en het jazzfestival Florence Swingt mede mogelijk. Dit zijn evenementen die vallen onder het programma Florence Cultuur. De bewoners, cliënten en wijkbewoners genieten zichtbaar van de cultuur dichtbij en het feit dat ze weer aan kunstbeoefening kunnen doen.

Contact en ontmoeting: langer vitaal

Vooral ouderen blijven door ontmoeting met anderen langer geestelijk en lichamelijk vitaal. Voor Stichting Florence Wenst reden in te zetten op contact en ontmoeting. Het doel van Florence Wenst is om jaarlijks minimaal 3.000 bewoners te bereiken met activiteiten, dagjes uit, evenementen en bijeenkomsten gericht op ontmoeting te realiseren.

Sport en beweging: bevordering gezondheid

Stichting Florence Wenst zet zich ook in voor het bevorderen van het bewegen. Door bij te dragen aan sportvoorzieningen en beweegfaciliteiten voelen cliënten, bewoners en buurtbewoners van de woonzorgcentra van Florence zich fitter. Een goede lichaamsbeweging draagt bovendien bij aan hun gezondheid. Jaarlijks wil Florence minimaal 1.000 mensen helpen bij het letterlijk in beweging komen.

Vele gerealiseerde wensen

Kijkt u naar reeds gerealiseerde activiteiten in het nieuwsoverzicht van Florence Wenst.

Contact met Florence Wenst

Als u vragen heeft, vriend of partner wilt worden, meer informatie nodig heeft of mogelijk ideeën voor nieuwe sponsoracties wilt voorleggen, neemt u dan gerust contact op met Stichting Florence Wenst via florencewenst@florence.nl

 

 

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.