Gezocht vrijwilliger met handwerktalent!

De uitdaging
Verzorgingshuis Houthaghe biedt verzorgingshuiszorg en is daarnaast een belangrijk centrum voor ouderen in Houtwijk. De prettige sfeer en gezelligheid van het huis dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in Houthaghe de warme maaltijd. Openbaar vervoer stopt voor de deur en winkelcentrum Houtwijk is op loopafstand.
 
Afdeling
Op de afdelingen van zorgcentrum Houthaghe heerst een gezellige sfeer en er is altijd personeel aanwezig voor hulpvragen. Zorgcentrum Houthaghe heeft vier etages. Iedere etage heeft ongeveer 40 bewoners. Daarnaast hebben wij nog een dagbestedingsproject in de wijk.
De werkzaamheden

Veel bewoners in ons huis en in de wijk hebben behoefte aan sociaal contact. Er komt weinig tot geen familie, er zijn nog maar weinig kennissen over van vroeger en de bewoners missen de aanloop en het contact of het even naar buiten kunnen. Houthaghe biedt deze mensen deelname aan de activiteiten in Houthaghe aan. De vrijwilliger gaat in overleg op maandagmiddag handwerkactiviteiten ontwikkelen en uitvoeren met onze bewoners in ons zorgcentrum.

De verwachtingen
  • Affiniteit met ouderen;
  • Creatief talent;
  • Beleefd en gezellig zijn;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Flexibel.
Ons aanbod

Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. 

Verder ontvang je van Florence:

  • De Florence servicepas;
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attenties;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator Vrijwilligerswerk, telefoonnummer: 070 - 754 6000 of per mail yvonne.jansen@florence.nl

Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.