Gezocht: Vrijwilligers voor onze geheugentrainingsgroep

De uitdaging
Zorgcentrum Houthaghe, Den Haag, op maandagochtend

Waar kom je werken binnen Florence?
Verzorgingshuis Houthaghe biedt verzorgingshuiszorg en is daarnaast een belangrijk centrum voor ouderen in Houtwijk. De prettige sfeer en gezelligheid van het huis dragen hier zeker aan bij. Volksdansen, yoga, een potje jeu de boules zijn bijvoorbeeld activiteiten waar zowel de bewoners als de ouderen uit de wijk aan deelnemen. Ook gebruiken veel ouderen uit de wijk in Houthaghe de warme maaltijd. Openbaar vervoer stopt voor de deur en winkelcentrum Houtwijk is op loopafstand.
 
Restaurant Het Trefpunt
Restaurant Het Trefpunt is het bruisende hart van ons huis. Bewoners, wijkbewoners en bezoekers bezoeken ons restaurant voor een kopje koffie, een maaltijd, of nemen deel aan onze activiteiten. Ook onze dagbestedingsgroepen zijn daar vaste gast.
De werkzaamheden
Waaruit bestaat je werk?
Op maandagochtend wordt er geheugentraining geboden aan onze bewoners en wijkbewoners. De geheugentrainingen zijn afwisselend en de deelnemers zijn erg enthousiast. De trainingen bestaan onder andere uit quizvragen, liedjes, spreekwoorden en gezegden en andere methodes. In de middag worden er andere activiteiten verricht.
De verwachtingen
Wat verwacht Florence van een vrijwilliger voor de geheugentraining?
  • Affiniteit met ouderen;
  • Beleefd en gezellig zijn;
  • Goede beheersing NL-taal;
  • Flexibel;
  • ‘stevig’ in de schoenen staan.
Ons aanbod
Welke arbeidsvoorwaarden biedt Florence?
Een vrijwilligersfunctie in een collegiale en leuke werkomgeving.
Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding.
 
Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geldt ook voor OV-chipkaart);
  • Attenties;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Informatie over de vacature en solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Yvonne Jansen, coördinator vrijwilligers. Bereikbaar per e-mail yvonne.jansen@florence.nl of telefonisch 070-7546000.
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.