Vrijwilliger Activiteiten

De uitdaging
Oostduin is een stijlvol woonzorgcentrum op landgoed Arendsdorp in de rustige wijk Benoordenhout. Oostduin biedt verzorgingshuiszorg, zorg voor mensen met een dementie en er is de mogelijkheid tot kortdurende opname. Oostduin beschikt over een prachtige tuin en terras. Oostduin biedt
tevens thuiszorg aan cliënten in de wijken Benoordenhout, Willemspark en Archipelbuurt. Voor onze activiteitenbegeleiding zijn wij op zoek naar Vrijwilligers Activiteiten.
 
Afdeling activiteitenbegeleiding
In Oostduin wonen ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar met zorg op maat toch hun leven naar eigen inzicht kunnen leiden. Oostduin is er op gericht om de levenswijze voort te zetten zoals bewoners thuis ook gewend waren. In dit sfeervolle centrum geniet men graag van bijvoorbeeld klassieke muziek, filmvoorstellingen en bingo.  Bewoners kunnen gebruik maken van het activiteitenaanbod zoals bingomiddag, optredens van muziekgezelschappen etc. Doel van deze activiteiten is bewoners een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden.
De werkzaamheden
Een Vrijwilliger Activiteiten binnen afdeling activiteitenbegeleiding verricht de volgende werkzaamheden:
  • Bewoners begeleiden bij het ophalen en terugbrengen van hun appartement naar de activiteit;
  • Ondersteunen bij het horeca gedeelte zoals serveren van drankjes als koffie en thee;
  • Gezelligheid en ontspanning creëren.
De verwachtingen
Voor deze functie binnen de activiteitenbegeleiding staan de volgende verwachtingen centraal:
  • Ondersteunen van activiteitenbegeleiding bij het aanbieden van ontspanningsprogramma aan bewoners;
  • Affiniteit met ouderen, beleefd en gezellig zijn;
  • Lichamelijk in staat zijn een rolstoel te duwen.
Ons aanbod
Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Deze functie is voor minimaal 3 uur per week. Deze functie is vacant voor diverse wekelijkse activiteiten. Het liefst zetten we jou in op de maandag-, dinsdag-  woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
Voorbeelden van deze activiteiten zijn:
* Maandagmiddag Bingomiddag
* Dinsdagmiddag Meezingmiddag of Zitdansen
* Woensdagmiddag Schilderclub of Wandelen (zomerperiode)
* Donderdagmiddag Bewegen op Muziek
 
Verder ontvang je van Florence:
  • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geld ook voor OV-chipkaart);
  • Attentie met Dag van de Zorg en kerst;
  • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers.
Solliciteren en extra informatie
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen, bel dan voor meer informatie met Chris Harteveld, coördinator vrijwilligerswerk Oostduin, telefoonnummer: 070 – 754 0731 of per mail: Chris.Harteveld@florence.nl
Solliciteer direct

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor ruim 3.700 medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning van Florence. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.